Reklama

Reklama

Kecáš, kecáš, to je všecko, co umíš. Řekl Zelenina.

(studentský film)
  • USA Chitter Chatter, that's all you're good at. Said Vegetable. (festivalový název)

VOD (1)

Obsahy(1)

Léta se ptáme, zda jsou papoušci dostatečně inteligentní, aby dokázali mluvit. Možná však otázka zní, jestli náhodou nejsou dost chytří na to, aby s námi nemluvili. Film věnovaný Edwardu Learovi, nonsensovému básníkovi, který papoušky miloval, ukazuje něžné, kruté, absurdní a nevyhnutelné vztahy lidí a ptáků. (MFDF Ji.hlava)

Recenze (2)

Slarque 

všechny recenze uživatele

O papoušky jsem se nikdy moc nezajímal, takže pro mne takový vzdělávací film. Jen o Edwardu Learovi jsem se nedozvěděl skoro nic, a proto jsem moc neocenil ty jeho ilustrace. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Viděno na AFO 2015. S papoušky je sranda! Papoušci kakadů jsou totiž neuvěřitelní hajzlové. Nikde jinde neuvidíte, jak Oskárek kakadu dává chlapovi francouzáka. Další takový hajzl je krkavec Boris. Boris totiž mlčí, dokud je vše, jak má být. Ve voliéře si jako hrabě Monte Cristo budoval léta díru z vězení. A proč? Protože Boris je trpělivý hajzlík (slovy jeho majitele, nikoliv mými) a budoval si tu díru, ne aby zdrhnul, ale aby vytrhával chloupky psovi, když se přiblížil k voliéře. Většina scén dokumentu byla vtipná. Kombinace papoušků, chovatelů papoušků a jejich příběhů, záběry kreseb a recitování poezie Edwarda Leara... ale dva druhy záběrů mě neskutečně štvaly. Takové ty s lebkou a papouškem na poli. A pak záběry "papoušku zpívej" - no tak to mi v hlavě zůstalo po zbytek dne. Jsem měla chuť jim vzít ty flétny a omlátit o hlavu. Velkou pochvalu si ale vysluhuje i titul snímku. Velice originální a netušíte, co vás čeká. ()

Reklama

Reklama