Reklama

Reklama

Falometr

(festivalový název)
  • Německo Das Phallometer
Krátkometrážní / Komedie
Německo, 2014, 7 min

Režie:

Tor Iben

Scénář:

Tor Iben
(další profese)

Obsahy(1)

Je pár přesně specifikovaných důvodů, které vám můžou zajistit azyl, ale nikdy se nedozvíte, proč si vybrali právě vás. Možná vám pomohly výsledky měření falometru. Německá komedie glosující ponižující český vynález na „prokazování" homosexuality. (Mezipatra)

Recenze (6)

petrsv 

všechny recenze uživatele

V souvislosti s aktuální situací v Evropě to moc legračně nepůsobí. Navíc informace na konci filmu o tom, jak to bylo ponižující a podobný kecy....ufff, je to politika, takže radši bez dalšího komentáře. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Sice jsem se začervenal, jak jsem uslyšel, že je to náš (komunistickej) vynález (což není tak úplně pravda, pokud tím nebylo míněno využití v azylovém řízení), ale zasmál jsem se náramně. Na místě dotčeného (doslova!) by mi to možná přišlo taky ponižující, ale třeba by to stejně přebily v mé rodné zemi nevídané obrazy! A hlavně: "Postavil se Vám! Vítejte!" // 70% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

[[ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL:1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ]] ve zkratce: poučný kraťas, o tom jak to ještě nedávno chodilo u nás a možná na falometr narazíte ještě v Kataru ;-). Prohlédl jsem si to tady. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Tak na to se určitě podívejte, to stojí za to. V dnešní době velice aktuální, navíc spojené i s Českem. Zpracované i zahrané s nadhledem a tak je potřeba se na to dívat. Jen pro mě vyvstává otázka, co je základní lidské právo ... a jaké právo má člověk, který o sobě tvrdí lež o své orientaci jen proto, aby si ekonomicky pomohl (neplatí pro příbeh tohoto filmu)...? 8888 ()

Zajímavosti (1)

  • Film odkazuje na přístroj PPG (penilní pletysmograf), též se používá název falometr. Přístroj vynalezl profesor Kurt Freund, který ho v 50. letech 20. století používal při svých vědeckých výzkumech týkajících se homosexuality v pražském Sexuologickém ústavu. Kvůli tomuto přístroji mohl být branec zproštěn základní vojenské služby. Jeho práce významně přispěla k tomu, že v r. 1961 byla v Československu homosexualita vyškrtnuta ze seznamu trestných činností u dospělých osob. V Německu se tak stalo až v r. 1968 (NDR) a 1969 (NSR). (Zdroj: Wikipedie). (petrsv)

Reklama

Reklama