Reklama

Reklama

Le Dernier Chaperon rouge

  • USA Last Red Hood, The
Krátkometrážní
Francie, 1996, 26 min

Obsahy(1)

Emmanuelle Béartová jako Červená karkulka v bizarní cyberpunkově suralistické muzikálové verzi (zdánlivě) známé pohádky. (oficiální text distributora)

Recenze (11)

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Kdo mi vysvětlí, že se Červená Karkulka zahrabala do povědomí tolika generací a neustále vybízí k novým (a většinou dost úchylným) zpracováním? Genius Loci celé Francie ovládlo podobu výletu tisíců Červených Karkulek ze středu země na povrch. Užívejte si krásu toho Tripu a pak mi povězte: Kdo není monstrum? ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dve červené čiapočky, pár monštier, úchylné rastliny, huby a zvieratá v lese, ich muzikálové výstupy a šialená výprava. Úchylné a bizarné; čo viac si priať. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Kouzelný trochu zvrhlý muzikál o Červené Karkulce. Sice ze začátku jsem se skoro zhrozil, že vidím další horor o šíleném chirurgovi, protože zrovna od takových filmů si potřebuji na delší dobu odpočinout. Naštěstí jsem se trochu uklidnil, když jsem viděl taneční rej všech těch zvířátek, hříbečků a dalších roztomilých bytostí. Nějaký ten menší, větší hororový a dokonce sci-fi šok ještě přijde, ale přijdou i nějaké ty romantické chvilky při laškování vlka s Karkulkou ;-), takže jsem se jako divák bavil velice velmi. A asi se stanu fanouškem Emmanuelle Béart. ()

Luciana 

všechny recenze uživatele

Rozkošná ujetost. Červená Karkulka na francouzský způsob, navíc s Emmanuelle jak ji ještě neznáte - v červených šatečkách, s havraními copy a roztomilým kukučem. Zajímavé nejen z vizuální, ale i z hudební stránky, Emmanuelle zde totiž navíc i zpívá. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

no to teda koukám...Jan Kounen se tu pustil do sice kratičkého ale obtížného projektu,který krásně zvládl uřídit a nakonec to funguje přesně jak má-podivně,hravě a děsivě... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

vpravdě dekadentní muzikálová úchylárna, která nemá hlavu ani patu, ale zato jsou tam všichni tak veselí a hraví ... teda než přijde na řadu čarodějnice. Tohle dílko, které je určeno zejména pro artové fajnšmekry jsem si i s titulky našel na ulozto [ PŘÍBĚH: X /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 3 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

xargos 

všechny recenze uživatele

Poněkud jiná Červená Karkulka... ale chybí tu ten myslivec s flintou na vlka..:) Trochu horor, trochu sci-fi, trochu francouzské krásy, tance a hudby. Vše dohromady pastva pro oči i uši, vše jako perfektně sehraný orchestr. Verše jsou mistrovsky přebásněné do češtiny v té verzi, co mám. Šestadvacetiminutový skvost, který do poslední vteřiny nenechá odejít. ()

bravo1 

všechny recenze uživatele

Francouzština je opravdu nádherný jazyk, obzvláště v pěveckém podání Emmanuelle Béart:) Zajímavé dílko. ()

Reklama

Reklama