Reklama

Reklama

Kdy se máma vrátí?

  • Brazílie Que Horas Ela Volta? (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hospodyně Val bere svou práci vážně. U svých bohatých zaměstnavatelů pracuje už třináct let a za tu dobu se stala součástí rodiny. Náhlý příjezd její odcizené dcery však vnese zmatek do existujících třídních překážek v jejich domě. Drama Kdy se máma vrátí? vnáší čerstvý vítr do některých klasických témat a myšlenek. Jeho děj se točí kolem Val, tvrdě pracující hospodyně v současném Sao Paulu. Val s láskou zabezpečuje všechny potřeby svých bohatých zaměstnavatelů, v jejichž domě žije - vaří, uklízí a dokonce zastává roli náhradní matky pro jejich dospívajícího syna, kterého vychovává už od batolecího věku. Náhlý příjezd Valiny odcizené dcery Jessicy však vnese zmatek do třídních překážek v domě a odhaluje nevyřčenou pravdu o jejich existenci. Jessica je chytrá, sebevědomá a ctižádostivá dívka, která odmítá přistoupit na dynamiku nadřazenosti a podřazenosti. Vystavuje tak vztahy i oddanost všech členů domácnosti zkoušce a nutí je, aby se znovu zamysleli nad skutečným významem rodiny. (Cinemax)

(více)

Ocenění

  • vítězství
  • nominace

Související novinky

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Bitva cizojazyčných filmů začíná

Bitva cizojazyčných filmů začíná

25.10.2015

Poslední měsíce filmového roku vždy patří hlavně oscarové líhni. Americké snímky se předhání v tom, kdo urve nejvíc pozornosti, to samé ale dělají i celovečeráky ze zbytku světa, které touží po… (více)

Reklama

Reklama