Reklama

Reklama

Příběh boha

(seriál)
  • Česko Příběh boha s Morganem Freemanem (více)
Rozhovor  - Morgan Freeman

VOD (1)

Série(3) / Epizody(15)

Obsahy(1)

Vydejte se s Morganem Freemanem prozkoumat duchovní sféru v našich životech a najít odpovědi na otázky s ní spojenými. Při svém putování po celém světě náš průvodce navštíví největší náboženské obřady, jako jsou pouť do Mekky nebo hinduistickou pouť Kumbhaméla v Indii, ale i přední vědecké laboratoře, aby zjistil, jak se neurověda a kosmologie protíná s tradiční náboženskou doménou. (National Geographic)

(více)

Zajímavosti (3)

  • Sam Parnia, se kterým Freeman mluvil o „skutečném“ posmrtném životě, je autorem studie Awareness during resuscitation (AWARE), jejíž cílem bylo mimo jiné zjistit, zda při zástavě srdce (klinické smrti) může dojít k doloženým mimotělním zážitkům (pomocí schovaných objektů viditelných pouze z vyvýšené pozice). Bohužel v celé studii se nalezl jediný pacient, který takový zážitek měl a byl schopen jej popsat (především kvůli tomu, že většina pacientů zástavu srdce nepřežila nebo nebyla ve stavu, kdy by mohli na cokoliv odpovídat). Byl schopen popsat s vysokou přesností vše, co se dělo, ale jeho zástava proběhla v místnosti bez testovacích objektů. Studie tedy skončila neprůkazně, ale Parnia na ní navázal studií AWARE 2. (vojtaruzek)
  • Pri natáčaní náboženských miest v Izraeli, ako je napríklad Chrám Božieho hrobu v Jeruzaleme, sa vyskytli mnohé problémy, z ktorých bol v jednom momente štáb požiadaný, aby odišiel. Na niektoré miesta sa neskôr mohli vrátiť. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama