Reklama

Reklama

Falešný svědek

  • Bulharsko The Prosecutor the Defender the Father and His Son (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Během vyhroceného procesu s velitelem obviněným z válečných zločinů v Bosně se u haagského tribunálu utkají dva ambiciózní právníci. Inspirované skutečnými událostmi. (Netflix)

Recenze (2)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Válka v Bosně trochu jinak. Holandský právník brábí u soudu v Haagu pravděpodobného válečného zločince jehož chce obžaloba usvědčit na základě výpovědi svědka, se kterým je něco špatně. Spíš poklidné drama, které nehraje tolik na emoce a když, tak to dělá decentně a netlačí na pilu. O to opravdověji pak celý výsledek působí. Vedle toho ukazuje absurditu bosensko-srbského konfliktu i z jiné stránky a zároveň částečně ukazuje ne zrovna košér jednání žalobců, kteří chtějí osoby zainteresované na vraždách civilistů odsoudit za jakoukoliv cenu, byť by to bylo právu navzdory. Fajn byli i herci a Labina Mitevska potěšila i v malé roli. Za mě spokojenost. 80% ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Snad první film o konfliktu v bývalé Jugoslávii, který nikomu nestraní a snaží se o upřímnou výpověď...Svědek byl vyzvednut v bosenském vězení, kde si odpykával trest deset let pro dezerci a byl poslán do Haagu s příslibem, že když bude vypovídat proti někomu, tak se mu asi trest sníží.... ()

Reklama

Reklama