Reklama

Reklama

Tang ren jie tan an

Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Ulítlá komedie, která si bere inspiraci z francouzských bláznivých policejních komedií. Synovec Qin Feng, kterému se nedaří dostat na policejní školu se rozhodne na týden navštívit strýčka - Tang Ren, který žije v Thajsku jako soukromý detektiv. Měl jsem původně strach, zda se film nezvrhne do stylu jisté americké filmové série, ale žádná pařba se nekoná. Naopak kromě akčních scén, kdy se nespravedlivě obviněný Tang Ren pokouší uniknout policii i místním gangům dostává celkem dost prostoru inteligentní vyšetřování, které obstarává Qin Feng. Inspirace moderním filmovým Sherlockem Holmesem je zjevná. Slap stick comedy a vážná detektivka drží pohromadě někdy více, jindy méně, navíc to není jen o akci, trocha absurdního a černého humoru je také přítomna. Vyšetřování vraždy zlatníka a zmizení zlata má dost nečekané rozuzlení a je velmi sofistikované. Problém filmu je určitě jeho značná délka a výpadky tempa, navíc mohlo být méně humoru, kratší úvod, na úkor rozvětveného děje. Ale chápu, proč byl tento film jedním z nejvýdělečnějších titulů v Číně pro rok 2015, žádný takovýto odvážný mix detektivky a komedie nebyl dlouho k vidění. Wang Baoqiang má v hlavní roli své kouzlo, nedivil bych se nějakému pokračování. Hudba, kamera, akce vše šlape, buďme spravedliví a dejme tomu tři a půl hvězdy. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ale ako bavil som sa veľmi. Základné pravidlo nechať mozog odpočívať. Lebo zase priznajme si, logické lapsusy to má. Na druhú stranu je to šialená jazda plná výborných nápadov a dobre načasovaných vtipov. Sicheng Chen nahodil dych berúce tempo, kde necháva svoje postavy utekať z jednej strany Bangkoku na druhú a pritom im dáva pod nohy samé nezávideniahodné prekážky. Ústredné duo sa môže javiť zo začiatku ako nezaujímavé a otravné, ale každý z nich je inteligentný, hoci po svojom. Počiatočná odmeranosť sa nakoniec pomaličky mení a postavy sú každou ďalšou scénou sympatickejšie. Koniec je potom zvláštne temný, ale funguje. Ukazuje jeden z tých lepších scenáristických nápadov, ktoré kupodivu sedia ako riť na šerbeľ - aj napriek úplne inej atmosfére. Inak nápady ako spomínanie na páchateľa, roleplaying na mieste činu alebo útek z nemocnice počas prestrelky bavia veľmi. A ukazujú potenciál, ktorý film vo väčšej miere spĺňa. Mať o desať rokov menej - žral by som to všetko ako kus nejakého dobrého ovocného koláča. Takto je to zábavný film, ku ktorému sa možno ešte sem tam vrátim. A určite chcem vidieť pokračovanie. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Humor v tomto prípade funguje. Na počudovanie som prekvapený ako. Mnohé dnešné, ale aj staršie čínske ( hongkongské ) komédie boli skôr trápneho razenia a vyvažovali tieto ( pre nás ) negatíva šikovnými a svižnými akčnými sekvenciami. Tu je to naopak. Akčné scény sú skôr len doplnok, popri excelentne fungujúcemu vtipnému deju a všetko dokopy to ladí náramne. A nevadí ani prestrelená dĺžka filmu. ()

Galerie (97)

Reklama

Reklama