Reklama

Reklama

Skleněná zahrada

(festivalový název)
  • Jižní Korea Yurijeongwon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby bylo lidské tělo schopné fotosyntézy, žili by lidé déle? To není sci-fi, ale experimentální výzkum fyzicky postižené vědkyně Jae-yeon. Mysteriózní jihokorejské drama sleduje experimenty hlavní hrdinky a její postupný odklon od reality očima mladého ambiciózního spisovatele. (Febiofest)

Recenze (2)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Scenáristka a režisérka v této osobité variaci na příběh o šílené vědkyni experimentuje s diváckými očekáváními. Pro někoho může tato sci-fi mít i parametry hororu, jiného může pomalu plynoucí děj lehce nudit. Na vícero úrovních se tu tematizuje originalita a plagiáty, a to ve výzkumu i v umění. Autorka si vlastně na celý film vystačí se dvěma a půl postavami a jedním tajemně působícím lesem. A pro mne byl výsledek hodně povedený. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavé téma, zpracované však poněkud kostrbatě. Děj se odvíjel pomalu, čekala jsem i trochu více tajemna, než se mi dostalo. Na druhou stranu ten les, ve kterém se děj hlavně odehrával, byl úžasný. Hlavní představitelé, vědkyně a spisovatel, byli pro mě celkem nevýrazní. Přijde mi, že na prohloubení hereckých výkonů paní režisérka nasadila fyzická postižení, aby byly postavy výraznější. Ale za originalitu a specifickou atmosféru si film slušné hodnocení jistě zaslouží. ()

Reklama

Reklama