Reklama

Reklama

Přívoz

(festivalový název)
Dokumentární / Krátkometrážní
Lotyšsko, 1994, 16 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Přes řeku pluje trajekt. Jeho práce je nekonečná. Převáží lidi z jednoho břehu na druhý, z jedné země do druhé, bez ustání, bez ohledu na roční období. Snímek vykresluje drobný portrét přívozu pendlujícího mezi městečky Piedruja a Druja na hranici mezi Lotyšskem a Běloruskem v raných devadesátých letech, kdy se začal drolit Sovětský svaz a Lotyšsko získalo nezávislost. (Doc Alliance Films)

(více)

Recenze (4)

Radko 

všechny recenze uživatele

POZOR - komentár prezrádza dej! Pokľudné tempo prevozu z Litvy do Bieloruska a späť naruší vznik štátnej hranice. Odrazu je preč výskot špľachotajúcich detí v rieke, pretože tá sa stala hraničnou. Rytmus prevozu loďky z brehu na breh nahradili čierne kanady a maskáčové oblečenia mladých chalanov - colníkov. Príbeh sa zaobíde bez sprievodného komentára. Čiernobiele obrazy postovietskeho teritória, plné uháňajúcich traktorov, starých žigulíkov, drevených lodiek, bábušiek a dedkov v kacabajkách kývajúcich sa v starej pramici a nahrubo postavených neomietnutých potravín, vypovedajú trefne sami za seba. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Řeka Daugava na lotyšsko-běloruské hranici a na ní přívoz pendlující z jedné strany na druhou. A pak přijdou politické změny a všechno se změní. Opět beze slov či komentáře, jen samotná síla obrazů. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama