Reklama

Reklama

Jue ji

  • Čína 爵迹 (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Kontinent Odin je rozdělen na čtyři provincie, přičemž každou z nich chrání vznešení šlechtici pomocí své duševní energie. Příběh sleduje cestu mladého Qi Linga, který se jako pomocník v kuchyni v provinčním městě připlete k boji mezi šlechtici. Prokáže své schopnosti, a tak je vzat jedním z nich do učení. Po výcviku ho čeká zkouška v Hrobu duší, kde mu bude přidělena jeho jedinečná duševní zbraň. Tato zkouška se však změní v boj o život, neboť právě v té chvíli se třenice a intriky mezi jednotlivými šlechtici změní v otevřenou válku. V nadcházející magické bitvě na povrch vyplouvají skrytá tajemství, hrozící zničit celý kontinent. (mortak)

(více)

Recenze (4)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Verím, že v dávnejších dobách by som bol nadšenejší a to hlavne kvôli fantasy motívom, aké tento snímok obsahuje. Lenže nanešťastie nejde o nič výnimočné a ani tá technická stránka až tak neohuruje. Film skrátka prišiel pre mňa neskoro. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Guo Jingming je v Číně obrovská celebrita. Píše knihy pro mládež, buď limonády pro dívky (série Tiny Times), nebo fantasy. A nejen to, on si své knihy převádí do scénářů, a ještě si je režíruje. Jenže Legend of Ravaging Dynasties je co se týče scénáře naprostá katastrofa. Ani po hodině se v těch jednotlivých dynastiích nedá zorientovat. Guo hází na plátno nové a nové vévody a jejich žáky, a ještě k tomu má každý z nich specifický dar, popřípadě je žákovi přidělen. Plus se ke své knižní sérii asi inspiroval u Pirátů z Karibiku, takže divák vůbec neví kdo s kým a proti komu. Na druhou stranu celá druhá polovina je jedna obrovská velkolepá bitva, která rozhodně nenudí. Prostě nic víc než další sériový young adult výplach mozku. ()

Reklama

Lex.San 

všechny recenze uživatele

Jue Ji je velkolepou vizuální podívanou s rychlým sledem událostí a velkou paletou postav. Jsem proto jen a jen rád, že jsem předtím viděl Critical World, který byl sice místy taky nepřehledný, ale dával příběhu a motivaci postav mnohem více prostoru, takže jsem se jako divák daleko lépe v orientoval. Akce zde bohužel převažuje nad interakcí mezi jednotlivými postavami, což je škoda. Žáci a jejich mistři totiž toho mají charakterově hodně co nabídnout. Takto je z Jue Ji jen líbivý film se zmateným obsahem – zasloužené 3* (7/10) ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Po stránce animační (ano, je to počítačová animace, i když to tak v galerii třeba nemusí vypadat) rozhodně něco, co stojí za to vidět! Páni soudruzi z P.R.C. (když už tu máme ty zkratky...) se opravdu snažili zapůsobit a je to poznat. Dívalo se na to místy opravdu dobře, souboje měli šťávu a i když to občas vypadalo nepatřičně (asi jako Legolas v Návratu krále jedoucí po chobotu Oliphanta), tak tady se to alespoň dalo odůvodnit tím, že postavy mají nadlidské magické schopnosti. Ale k čemu vám je hezký zevnějšek, když příběh většinu času sice tak nějak slušně odsýpá, ale vy prostě nevíte o čem že to je... Představte si docela přitažlivé děvče, co je s vámi na rande a celou dobu povídá a povídá, ale vy prostě tak nějak nechápete o čem to sakra mele a teprve ke konci (po skoro 2 hodinách) to její žvatlaní (i když docela působivé) začne trochu dávat smysl... Většinu času jsem nechápal podstatnou část zdejších postav, jejich motivace a úmysly! Navíc tu byl i vcelku zajímavý fantasy svět, jenže jsem jeho pravidla pobíral jen tak nějak zběžně a většinu věcí se dozvídal stručně a za pochodu a vůbec všemu chyběla patřičná hloubka, aby mě to mohlo náležitě uchvátit. Možná kdyby se méně bojovalo a víc vysvětlovalo --- tak by to pak nebyla tak zajímavá a sympatická podívaná, ale třeba by mi to dávalo větší smysl... No a i hudba byla taková - na jednu stranu se mi líbila, skladby a motivy byly mému uchu příjemné, jen se k některým scénám moc nehodili - zkrátka nebylo to sladěné... Rozporuplný, ale na druhou stranu docela zajímavý film jsem si to dneska našel - samostatně je to tak 5,5/10 s tím, že pokračování (má vyjít v tomto roce) bych rád viděl, protože třeba pak tohle začne všechno dávat pořádně smysl a bude z toho i pro mě to co autoři zamýšleli - epická a nádherná fantasy... ()

Galerie (89)

Reklama

Reklama