Reklama

Reklama

Cukr, sladký zabiják

(TV film)
  • Nový Zéland Is Sugar The New Fat?
Nový Zéland, 2014, 44 min

Hrají:

Nigel Latta

Obsahy(1)

Cukr? Kdo by ho neměl rád?! Ale uvědomujeme si, že cukr je zároveň odpovědný za nadváhu a otylost, která světem vládne, že dělá z lidí diabetiky a je mu nutno přičíst na vrub i metabolický syndrom? A je nám známo i to, že v mnoha výrobcích potravinářského průmyslu je více přidaného cukru, než bychom tušili? Dosud jsme se domnívali, že přibývání otylých osob, kardiaků a diabetiků trpících cukrovkou 2. typu je dílem příliš tučné struktury našeho jídelníčku, ale nyní se rýsuje teorie, že pravým viníkem je cukr. Tento film se pokusí nastolenou otázku zdárně zodpovědět. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (4)

Amper01 

všechny recenze uživatele

Jojo, taky jsem ho začal trochu sledovat a nestačím se divit... U mě je hlavně problém s pitím. Piju sice minerálky, ale slazené! A většina jich má 5 a více gramů cukru na deci, což je deset deka cukru na 2litry. Aneb kilo cukru na 20 litrů! Jojo, ono to nevypadá tak moc, dokud člověk nezačne počítat. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě jsem předpokládal, co uvidím a uslyším. Samozřejmě nepiji slazané oslvěžující nápoje, slazenou kávu, ani čaj. Samozřejmě se mi hnusí už samotný pohled na cukr - ale postavte přede mě platíčko jablečného štrůdlu, rybízového táče nebo talířek zákusků z lineckého těsta, a ztrácím rázem veškerou míru a veškerou soudnost. Když se mě na návštěvě zeptají, zda chci kávu. Odpovím, že kávu bez cukru, ale se zákuskem - zákusek samozřejmě jen jeden, ale jdu si pro něj pětkrát. Kdybych si jich vzal hned pět, šel bych stejně pětkrát. Jsem prostě na cukru závislý. Ačkoli jsem si v životě chtěl vybudovat určité závislosti, třeba na tabáku, trávě, čí alkoholu, nepodařilo se mi to, jsou týdny, kdy na ně zcela zapomínám, ale kafíčko alespoň třikrát denně a k tomu samozřejmě... ()

Reklama

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Dokument nesie ponaučenie a neľutujem čas, ktorý som obetoval na pozretie. Tiež si myslím, že cukru konzumujem nad mieru a nie je na škodu sa trošku kontrolovať. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama