Reklama

Reklama

Cesta do hlubin mozku

(seriál)
  • Česko Mozek (více)
USA / Velká Británie, 2015, 6x50 min

Obsahy(1)

Vydejte se spolu s tvůrci do hlubin lidského mozku. Poznejte jeho tajemství i způsob fungování... (TV Prima)

Recenze (15)

Amper01 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavý dokument. Kdo pozorně vnímá a chápe, přiučí se něco o sobě i o lidech ve svém okolí. Pak ale náhle přijde zvrat - v posledním, šestém díle, začne opravdu blábolit a popírat i věci, které řekl dříve. Kdo by chtěl žít nekonečně? Já třeba určitě ne. S tím souvisí praktické zamyšlení - už teď je 7mld lidí na zemi až moc. Pakliže lidé nebudou ubývat, ale přibývat ano - co bydlení, strava, voda...? A nakonec - pokud by lidi dál udržovali naživu virtuálně, místo v tělech, pak stačí jeden schopný zlomyslný hacker a je po nich. Nebo naopak - oni sami by mohli ovládnout i elektronickou síť a v háji by bylo biologické lidstvo. Prostě - někteří lidé už neví, kdy s pokusy přestat. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Čo je vlastne skutočnosť? Čokoľvek, čo nám povie náš mozog. Krásne povedané a vysvetlené. Vedecký dokument so všetkým čo má byť. Nemusí osloviť každého roľníka, ale zaujme stopercentne každého, ktorí chcú aspoň trochu niečo vedieť. Ako funguje náš mozog, prečo sme takí, akí sme (je to duša?). Prečo sú všetky zvieratá tak rýchlo pripravené na život a my sme tak dlho deťmi? Najlepšia časť je časť 4 - Ako sa rozhodujeme? Je jasné, že o mozgu ako takom vieme málo a mnoho sú aj dohady, no vedecký prínos tvorcov tohto programu je nesporný. ()

Reklama

jizvoun 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se přiznávám, že i při sebevětším zapojení svého mozku jsem některým věcem stejně neporozuměl, jedná se o parádní dokument. Dost zajímavě a především i pro laiky slušně lidsky vysvětluje některé aspekty, kterým bych nikdy nijak neporozuměl a pravděpodobně se o ně ani nezajímal. Moc hezky zpracované. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Pro lidi, kteří se fascinují neuronovou sítí již nějakou dobu spadá toto představení pana Eaglemana do šedého průměru, pro ostatní může dokument zapůsobit jeho bezprostředností a polopatě vysvětlovanými zajímavostmi v oblastech, o kterých jste jen občas přemýšleli, když už máme vědomí. Tady se klade stále otázka pro mne. Patří evolučně pouze našemu vlastnímu tělu, či je to cizí zdroj, který mozek pouze filtruje a projektuje, aby měl Vesmír samotný či architekt význam a smysl? :) 80% ()

Uroboros 

všechny recenze uživatele

David Eagleman je chlápek s luxusníma kotletama a fakt velkým charismatem. Tento šestidílný dokument napsal a předvedl tak perfektně, že i laik v oboru psychologie a neurologie se dozví zajímavá fakta a informace. A vtípek, kdy v díle o rozhodování nastoupí do Deloreana a chtěl by cestovat časem mě utvrdil v tom, že tohle je určitě na 5 hvězd. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama