Reklama

Reklama

Neonacisté v Rusku

(TV film)
  • Německo Russia's Neo-Nazi Network
Německo, 2013, 42 min

Obsahy(1)

Šokující pohled do prostředí ruských neonacistů. V Rusku se neonacistickým organizacím daří velmi dobře. Podporuje je část veřejnosti a přistěhovalci se jich bojí. Jsou organizovaní a nebezpeční, dokáží si vydělat peníze a ozbrojují se. Ruští neonacisté jsou v kontaktu s těmi německými a bláhově věří, že nacisté během druhé světové války nechtěli vyhladit Rusy, ale jenom bolševiky. Pohled do zákulisí militantních xenofobů nabízí syrové záběry z výcviku a necenzurované výpovědi mladíků, kteří se neštítí ani nejhrubšího násilí. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když už něco nazvu Neonacisté v Rusku, očekávám že dokument se bude věnovat náckům v Rusku a ne že půlku času stravím srovnáváním s náckama v Německu. Ono se může na první pohled říct debil jeko debil, ale mě právě zajímalo to ruský prostředí a všechno kolem toho. Dokument rozhodně nešel do hlobouky a nezabýval se příliš otázkama. Přesto jsem si našel v dokumentu alespon prá okamžiků co mě zaujaly. První a hlavní a právě tady vyčítám dokumentu že se na tu konfrontaci úplně vysral bylo konstatování nácka, že strana Jednotné Rusko je nepřítel nácků, vida, vida a to přitom alespoň takhle zpovzdálí mám dojem, že náckové si můžou gratulovat, že jejich zemi vládne Vladimirovič, protože statní represe proti teploušům mě přijdou hodně, ale hodně blízký těmhle hnědým pomatencům. Malý plusko, že náckové mluvili na kameru, takže člověk mohl slyšet jejich výklad druhý světový války a od srdce se zasmát, protože takovou debilitu by ze sebe nedostala ani stolička na ryby. Jinak je to samozřejmě smutný pohled na lidi, který jsou tak pohlcený nenavistí, že by všechno kolem sebe nejradši pomlátili. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Průměrný dokument. Na některé otázky nedává odpovědi. Třeba jak je tyto "nácky" berou ruští občané nebo vláda. Vždyť fašismem jejich předci tolik trpěli. Jeden neonacista v dokumentu naivně říká, že jejich komunita věří, že Hitler nechtěl zničit Rusko, ale komunismus. Přitom Wehrmacht měl jasné plány zastavit se až na kraji neobydlené Sibiře, srovnat se zemí tanky Leningrad a Moskvu a ruské obyvatelstvo buď nechat pomřít hlady, nebo je vystěhovat na Sibiř. Ale alespoň si tito "aktivisté" svou agresivitu pravidelně odreagovávají nácvikem bojových akcí v lese, než aby se dívali na televizní vztahové žensky agresivní seriály. Podle posledních zpráv bojovalo na straně islámského státu 9000 ruských občanů, kteří nemají šanci se legálně vrátit zpět do Ruska. ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

Z dokumentaristického hlediska průměrná práce. Téma ruských neonacistů je hodně zajímavé, ovšem tady se spíše povrchně ukázala jejich vnější činnost. Chtělo to více faktických, praktických a historických informací. 66%. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

No počkej, árijci! aneb Ako Yebenko a Matkoyebchuk prepadli z dejepisu. Úchvatný pohľad na vypatlanú ruskú omladinu. Radi sa vzdelávame a makáme na sebe, tvrdia nám, ale napriek hlbokej znalosti používania internetu nevieme, že Straight Edge vzniklo za účasti tých liberálnych sráčov, ktorých tak neznášame, no a vo finále nám okrem pár zhybov stačí prehnať černoška pár metrov po metre a v dopravných prostriedkoch vylepovať propagandu germánskeho národa (ruskí duraci Wotanjugend???). Artur a jeho bolšoj partaj sú skutoční borci, ale ani on sa však nechytá na cicinbrusa Coula, ktorý je bonehead každým coulem, hoci nevie ani trochu nemecky nosí na tele nápis Meine Ehre heisst Trotl a netají sa svojou 4% orientáciou, veď prečo by si inak nechal malčik prepichnúť obe bradavky?? Jednu za Adyho, druhú za Hermanna, nech sú všetci SS-narkomanns blahoslavení. Svastičkou na ein dort je už len koncert kapely Whitegay, kde sa to len hemží podporovateľmi sionistických polokošiel z dielne ewige Jude Freda Perryho a mihne sa aj londonský Lonsdale! Presne ten hnusný černošský boxerský klub, kde chodili boxovať Heňo Himmler a iní chovatelia hydiny, ktorých pomýlení panslávci tak moc obdivujú. Či to nie preto to nosia...? Každopádne pokračovanie hitu Chlapci to chcú tiež nesklamalo. Len ?RedróM predčasne ejakuloval, preto len zwei zvezden... ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama