Reklama

Reklama

Moje souboje a boje

(TV film)
všechny plakáty
Česko, 2016, 58 min

Režie:

Jiří Vondrák

Hrají:

Jiří Suchý

Obsahy(1)

Dokument k 85. narozeninám Jiřího Suchého... Snímkem se prolínají dvě dějové linie. První vychází z divadelní hry Jiřího Suchého Největší tragédie v Čechách a věnuje se mapování historie divadla Semafor na pozadí šesti soumraků (tj. kritických období), jako jsou boj s komunistickým režimem, smrt Jiřího Šlitra, povodně a nedostatek financí. Druhá linie reflektuje originální úvahy Jiřího Suchého nad různými tématy a vychází z dosud nevydané knížky Klaun hovoří s Bohem, kde se protagonista částečně humornou formou zamýšlí nad Bohem a dalšími duchovními aspekty okolo nás. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

prkalil 

všechny recenze uživatele

"... abych uzavřel ten pokus klauna popovídat si s Bohem, pokusil jsem se ho znova oslovit - zase pěkně po latinsku: omnipotens aeterne deus - a pak už jsem pokračoval česky: co svět světem stojí, vedou se disputace o tom, jestli existuješ nebo neexistuješ - někdo říká, že jo, někdo říká, že ne - co si o tom myslíš ty? A on pravil: neexistuju, já to totiž nemám zapotřebí; to jenom vy si díky možnostem svejch mozečků myslíte, že něco musí buď existovat nebo neexistovat, ale že by mohla bejt ještě třetí možnost, to vás nenapadlo. A já pochopil, že to, co neexistuje, to nemůže zaniknout. Proto můj Bůh je věčný." ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Námět, scénář, hudba, texty, scéna, kostýmy, režie, hrál, zpíval, tančil...hádejte kdo. 1) Nostalgická vzpomínka na minulost Semaforu není, pravda, přliš obsažná, ale komu to vadí? Mně ne. 2) Nevyčerpatelná tvůrčí potence a životní elán již 85letého Jiřího Suchého ohromují. ()

Reklama

Reklama