Reklama

Reklama

The Elements

Trailer 2

Obsahy(1)

Země, voda, vzduch. Tři živly, tři extrémní sporty, tři neobyčejní lidé. Čtvrtý živel hoří v každém z nich.

Dokumentární film The Elements chce divákům odhalit podstatu tří sportovních odvětví - horolezectví, hloubkové potápění a BASE jumping, která jsou spojena se symbolikou jim odpovídajících charakteristických živlů - země, voda, vzduch. Jednotlivé oblasti jsou pak zastoupeny výraznými českými osobnostmi profesionálního sportu, kterými jsou Marek Holeček, Michal Rišian a Martin Trdla. Motto projektu zmiňuje čtvrtý živel, který hoří v každém z nich. Plamen Martina Trdly však dohořel v loňském roce po neúspěšném pokusu o přelet Sněžky, při kterém Martin tragicky zahynul. I přesto, nebo možná právě proto, se tvůrci rozhodli v projektu pokračovat, ve snaze přiblížit divákům to nesmírné zapálení hlavních aktérů pro věc, které bylo, je a bude neodmyslitelnou součástí života každého z nich. A to i v kontinuitě s rizikem, které tyto sporty nesou. Ačkoli Česká republika nedisponuje podmínkami vhodnými k plnohodnotnému tréninku sledovaných sportovních disciplín, všichni tři zástupci dosáhli ve svých oblastech světové úrovně. A právě tato skutečnost, že i v omezených podmínkách lze dosáhnout neomezených cílů, je jedním z důvodů, proč se tvůrci rozhodli zdokumentovat alespoň kousek života každého z nich. Nemusí to být pouze šíře oceánů či nedohledná výše skal, která je předurčí řadit se k těm nejúspěšnějším, dokonce se jimi stát. (Mezinárodní festival outdoorových filmů)

(více)

Recenze (5)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Propojení živlů funguje perfektně především v hlavní nosné myšlence, kterou je touha po svobodě a pocitu volnosti. Že člověk s takovou touhou musí být magor je v dnešním digisvětě naprostá nutnost, přičemž už jen kvůli sobě samému musím říct, že svobodomyslný magor je mi tisíckrát sympatičtější než digičlověk. Elementy táhne zejména Mára Holeček, který se podle mě nejvíc otevřel a nejlépe vystihl celou podstatu věcí. Dělat co tě baví může být o hubu, ale je lepší risknout to, protože bez vkladu není výhra. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Poutavé vyprávění třech extrémních sportovců plné vášně. Krásné záběry a upřímné myšlenky. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Naprosta spicka na poli outdoorovych dokumentu! Jasne nacrtnuta linie a myslenky, zadne odbocky do minulosti a od stezejniho tematu, fantasticka kamera, strih i hudba pomahajici trojici emotivnich pribehu chlapiku kteri si jdou za svym snem ci internimi touhami... Na zaver na divaka prichazi nejedno zamysleni a to i presto ze k nim film okate nevybizi - proste se objevi diky obrazu a pribehum ktere reprodukuji... Za me palec zdvyzeny az ke stropu a jednoznacne doporuceni uzit si film v temnem sale, na velkem platne a s hlasitou reprodukci.... ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Nemám slov! Prostě skvělý outdoorový dokument o třech lidech co dali srdce do něčeho co je naplňuje. Skvělá kamera, super hudba na podkres, opravdu znamenité záběry a celkově vás děj pohltí tak moc, jako by jste byli součástí toho příběhu. Jinak než plný počet hvězd, to nejde!!! ()

Mjoh 

všechny recenze uživatele

Pro mě určitě výš než běžné "outdoorové" dokumenty, na které jsme zvyklí. Tohle je opravdový biják - kromě atraktivního tématu a divácky vděčných scenérií mají Elementy navíc emoce, působivou hudbu, dynamický střih i nápaditou kameru. V neposlední řadě mě pak bavil scénář, který neustále jednotlivé živly mísí tak, že dokument ani chvilku neztrácí tempo. V kině to byl zážitek. ()

Reklama

Reklama