Reklama

Reklama

Anthony Jeselnik: Thoughts and Prayers

(pořad)
USA, 2015, 59 min

Režie:

Adam Dubin

Scénář:

Anthony Jeselnik

Účinkují:

Anthony Jeselnik
(další profese)

VOD (1)

Recenze (8)

WilliamMW 

všechny recenze uživatele

Nic pro cloveka, co nevi, ze stand up je posledni existujici linie svobody slova. Pokud jste nikdy nic z podobneho zanru nevideli, zacinat timhle panem je nesmysl. Vyzaduje jistou davku odstupu, kterou je treba si pomalu osvojit (level pred je kuprikladu Louie C.K. - Pokud toho nestravite...) Jakmile mate moralku otupenou (prestanete byt sracka, kterou z vas spolecnost vychovala), uzijete si to naplno. Jeselnik, narozdíl od sveho patrne jedineho konkurenta Toshe, je tuplovaný asshole, který je povyseny nade vsechny (nedela si srandu ze sebe a nikdy vas nenecha na pochybach, ze jste hluboko pod nim - obzvlaste, pokud jste zena). Na sklade drzi nespocet vtipu o mrtvych detech, zneuzivani, znasilneni a domaciho nasili. Nic, co by prumerny American oznacil za vtipnou vec. Presto to ale funguje a kupodivu velmi. Dulezitym prvkem pro jeho show je nepredvidatelnost. Pokazde, kdyz si budete myslet, ze vite, o cem vtip je, rychle vas vybede z omylu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Je paradoxní, že stand-up založený jen a pouze na kontroverzi, dojíždí především na to, že postrádá jakkoukoli hranu. Jeselnik totiž nebalancuje/nehledá/nepokouší hranici divákova pokrytectví či "co ještě snese dobrá duše" a kde se stírá hranice (ne)vkusu. On prostě jen vypráví ty nejtvrdší kameňáky jak v nějaké variaci na "Vtip za stovku" či "Zlaté mříže". A valí je dle nadrceného mustru, že po deseti minutách od počátku již u každého z nich přesně víte, kam míří i kdy, jak a čím to bude pointovat (ano, tou nejdrsnější možnou verzí). Je to jak kroky čačy, je to rutina. Ano, ty kameňáky jsou mnohdy skvostné a opravdu vtipné, ale u nás jsme na podobné tak navyknutí, že to ani nemůže mít stejný efekt jako v prudérnějším zámoří. Speciálně když jich je cca tři čtvrtě hodiny v kuse; jeden za druhým a jeden jako druhý. Zajímavá tak je až finální pasáž, kdy Jeselnik přeci jen začne ty výše zmíněné hranice pokoušet například skrze segment o výlevech pokrytecké účasti na sociálních sítích či pasáže "je někdy příliš brzo na černočerný humor po tragédiích a neštěstích"? Jenže i tady platí, že v zemi, kde na úřaduje účet pan.buh a spousta jemu podobných, je tohle prostě slabý čajíček. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Páči sa mi Jeselnikov prednes. Je umiernený, pomalý a krásne necháva vtipy aby prešli k pointe. Nenudí to a stavia to na svojej nekorektnosti. Bohužiaľ tomu pre mňa často chýba kontext. Stavať sa do pozície Asshola, ktorému nič nie je sväté funguje podľa mňa len sporadicky a len pri určitých vtipoch. Postaviť na tom celý stand up mi príde ale značne neprekvapivé a od určitého momentu aj nevtipné. ()

estik97 

všechny recenze uživatele

Černý, drsný humor mám ráda, ale stejně tak mám ráda, když se k pointě komik dopracuje a vy ji nevidíte už od začátku. V tomhle speciálu se to povedlo pouze párkrát, což mi na hodinový speciál nestačí. Vtipy to jsou dobré, to každopádně, ale chybí mi utvoření celku. ()

Thug_Leo 

všechny recenze uživatele

Jak WilliamMW krásně vystihl. To není černý humor, je to geniální "dalobyseříci" anketa ! Diváky, kteří se smály i tomu nejlepšímu/nejhoršímu bych rád poznal, potřásl rukou a zeptal se kde koupit lupen ;-) ()

J.Lover 

všechny recenze uživatele

Snaha být za každou cenu kontroverzní je na Jeselnikovi hodně vidět. Vtipy postrádají kontext a gradaci a po cca po prvních pěti kouscích jsou už pointy těch následujících poměrně předvídatelné, z čehož plyne že se představení stane monotónním. 1/5 ()

MatoPalkes 

všechny recenze uživatele

Jeselnika som doteraz poznal iba z roastov známych osobností, toto bol môj prvý stand-up s ním. Musím povedať, že pozitívne prekvapil a veľmi som sa bavil. Som zvedavý na ďalšie vystúpenia. Mám rád černotu v humore. ()

Reklama

Reklama