Reklama

Reklama

Le Diable au convent

  • USA Devil in a Convent, The
Krátkometrážní / Horor
Francie, 1899, 3 min

Obsahy(1)

Kulisový a trikový mág Georges Mélies nechal zjevit v překrásném kláštěře čerta. Ten se převlékl za kněze a kázal nemravnosti jeptiškám. Uprostřed mše se přeměnil, všechny jeptišky vyděsil a z kláštera se stalo čertovo doupě. Nebyli by to ovšem vyslanci boží, aby s čertem nezatočili. (zdeny99)

Recenze (23)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle se prostě jen tak nevidí. Seděl jsem, ani jsem nedutal, málem jsem dosáhl orgasmu. Takřka geniální dílo, z nějž by se měli poučit někteří současní filmaři. Parádní dekorace, ďábel k zulíbání, ty jeho čáry máry fakt parádní, strašně mě bavily ty triky, kam se na to hrabe dnešní digitalizace. Prostě a jasně - tři minuty slasti! ()

Taron 

všechny recenze uživatele

Neskutečné. Vidět takto starej film je zážitek. Nejvíc mě uchvacuje představa, co všechno svět v době natáčení tohoto snímku čekalo a nikdo z těch lidiček neměl ani tušení. 1. světová válka, potopení Titanicu, objevení Machu Picchu, dobytí jižního pólu, nic z toho se ještě nestalo a my můžeme vidět z této doby film. Neuvěřitelné. ()

Reklama

gjjm 

všechny recenze uživatele

Mně se to hodně líbilo. Nádherně ponuré a bizarní, mírně teatrální a kulisové trikový mág Melies nechá zjevit v nádherně zpodobněném klášteře klášteře ďábla a v převleku za kněze ho kázat jeptiškám děsivé nemravnosti. Později se uprostřed mše přemění, všechny jeptišky vyděsí a udělá z kostela kůlničku na dříví, rozplodí tam své plémě a dokonce postaví pohybující se hlavu ďábla, sochu žáby a tak dále. Dopadne to ale dobře, řeholníci ho s pomocí anděla vyženou. Vynikající meliesovka pro magory. S výbornou hudbou: http://www.youtube.com/watch?v=czBR5hTu0Yg ()

anais 

všechny recenze uživatele

Ďábel se změní v kněze a káže v kostele. Potom se honí s různými lidmi a přeměňuje se, dokud ho víra nezničí. Na tomto filmu je hezké, jakým způsobem Meliés zkombinoval filmové triky, s klasickou divadelní mašinérií, hlavně s propadlem. Nejlepší je scéna, ve které ďábel tahá na povrch čerty, a vidíme několik malovaných dekorací - obrovskou skřetí hlavu s kývacíma očima, a velkou žábu, na kterou ďábel v kostele naskočí. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama