Reklama

Reklama

Duše v moři

  • Nový Zéland Soul in the Sea
Nový Zéland, 2013, 52 min

Režie:

Amy Taylor

Kamera:

Amy Taylor
(další profese)

Obsahy(1)

Příběh opuštěného divokého delfína Moka, který vyhledal lidskou společnost, způsobil hodně radosti, ale vyvolal řadu otázek... Ve vodách u poloostrova Mahia na Novém Zélandu se objevil osamocený delfín. V touze po společnosti se záhy spřátelil s místními obyvateli, kteří jej pojmenovali Moko podle tamního výběžku Mokotahi. Stal se miláčkem bývalé učitelky a pečovatelky Kirsty, která ho poznala nejvíce, ale i senzací pro turisty, což vyvolalo řadu otazníků. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

sator 

všechny recenze uživatele

Zvířata jsou velcí učitelé, když to připustíme...Co se týče rozporuplnosti jednání člověka, tak lidské chování je ve své podstatě rozporuplné a plné otazníků... ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Nádherně natočený snímek, který vznikal časosběrem a jeho režisérka na počátku netušila, co se s delfínem Mokem stane. Největší jeho síla je v autenticitě. Film je paralelním příběhem maorské ženy, která změnila svůj život díky svému přátelsví s delfínem. Stejně jako film o vydře Tarce z roku 1979 (na který jsem si při sledování vzpomněl) i tento nedopadne dobře. Narozdíl od zvířat, lidé mají nedobré vlastnosti a u některých ty záporné převáží. Film má velký přesah a citlivé povahy nenechá bez odezvy. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama