Reklama

Reklama

Duše v moři

  • Nový Zéland Soul in the Sea
Nový Zéland, 2013, 52 min

Režie:

Amy Taylor

Kamera:

Amy Taylor
(další profese)

Obsahy(1)

Příběh opuštěného divokého delfína Moka, který vyhledal lidskou společnost, způsobil hodně radosti, ale vyvolal řadu otázek... Ve vodách u poloostrova Mahia na Novém Zélandu se objevil osamocený delfín. V touze po společnosti se záhy spřátelil s místními obyvateli, kteří jej pojmenovali Moko podle tamního výběžku Mokotahi. Stal se miláčkem bývalé učitelky a pečovatelky Kirsty, která ho poznala nejvíce, ale i senzací pro turisty, což vyvolalo řadu otazníků. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Nádherně natočený snímek, který vznikal časosběrem a jeho režisérka na počátku netušila, co se s delfínem Mokem stane. Největší jeho síla je v autenticitě. Film je paralelním příběhem maorské ženy, která změnila svůj život díky svému přátelsví s delfínem. Stejně jako film o vydře Tarce z roku 1979 (na který jsem si při sledování vzpomněl) i tento nedopadne dobře. Narozdíl od zvířat, lidé mají nedobré vlastnosti a u některých ty záporné převáží. Film má velký přesah a citlivé povahy nenechá bez odezvy. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Zvířata jsou velcí učitelé, když to připustíme...Co se týče rozporuplnosti jednání člověka, tak lidské chování je ve své podstatě rozporuplné a plné otazníků... ()

Reklama

Reklama