Reklama

Reklama

Bublina

(festivalový název)
  • Japonsko Šabondama (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film diváky zavede do japonských hor v prefektuře Mijazaki spolu s hlavním hrdinou Izumim (Populární herec Kento Hajaši), který se dříve ve velkoměstě živil jako malý zlodějíček. Zaměřoval se hlavně na slabší ženy. O to větším paradoxem je, že se ho jedna taková ujme a zapojí ho do dění na venkově, kam se shodou náhod Izumi dostane. Městský chlapec z rozvrácené rodiny poznává nový neznámý rodinný život, přátelská setkání a spolupráci při přípravách tradičního festivalu. Otázkou zůstává, jestli hříchy z minulosti hlavního hrdinu dostihnou, nebo jestli se mu podaří stát se dobrým člověkem, zjistit, kam opravdu patří a najít tak své nové místo pod sluncem. Film byl natočen dle předlohy bestselleru „Kam patřím“ od Asa Nonamiho. (Eiga-sai)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Můj zážitek byl dost pod vlivem únavy podpořené navíc 45 minutovým zpožděným začátkem promítání - přecijen toho bubnování a proslovů bylo už fakt moc, tudíž ve mne ještě vyvstávala obava, zda stihnu bus a nebudu šlapat 2,5km pěšky :-) Nicméně, objektivně vzato, jde o tiché zdařilé drama o pár hercích kde prim hrají věci typu zoufalství, zločinu, svědomí, pokušení, morálky, nalezení sebe samého i smyslu života. Japonci mají cit filmy nahlížející do lidské duše působivě zpracovat, okořenit špetkou humoru i nemalou mírou poučení, zde navíc s podporou krásné přírody i zdařilé hudby, tudíž své účasti v Lucerně rozhodně nelituji a snímek mohu ke zhlédnutí doporučit. Pro každého diváka však určen není... ()

Reklama

Galerie (3)

Související novinky

12. ročník festivalu EIGASAI se blíží

12. ročník festivalu EIGASAI se blíží

09.03.2019

Filmový festival Eigasai, pořádaný již tradičně jako každé jaro Česko-japonskou společností ve spolupráci s Kinem Lucerna a Japonským velvyslanectvím v Praze, nabízí divákům v již 12. ročníku… (více)

Reklama

Reklama