Reklama

Reklama

Kapverdy, kreolské souostroví

(TV film)
  • Francie Cap Vert
Francie, 2013, 52 min

Obsahy(1)

Půvabně různorodé scenérie u atlantského pobřeží Afriky. Tato republika má všechny obvyklé atributy tropických ostrovů. Bílé pláže, nad nimi sopečné hory a modrou oblohu bez mráčků. Obyvatelé jsou převážně míšenci portugalských osadníků a Afričanů, kteří sem přišli z kontinentu a živí se převážně zemědělstvím. Kapverdy disponují pozoruhodnými architektonickými památkami i poutavými přírodními lokalitami. Oceán je nevyčerpatelným zdrojem všemožných sportovních aktivit, velmi rozšířený je tam kitesurfing i golf. Také karneval patří k nezapomenutelným zážitkům. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Dokument neukazuje všechny ostrovy, což mě trošku vadilo, neboť už několikrát jsem se tam chystal vydat, ale odrazovalo mě, že to jsou větrné ostrovy a vcelku že tam nic k vidění krom hezkých pláží není. Vždy jsem skončil nakonec na Kanárech. Ale zaujal mě ostrov San Antao svou zelení a rozeklanými horami, zelená turistika by tam mohla být boží. ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

Fajn pro hrubý náhled na "zelený mys", ale 52min. je prostě málo. Vše je rychlé, zhuštěné, z nějakého důvodu jsou některé ostrovy vynechané a občas jsem si nebyl jistý, mluví-li průvodce obecně nebo konkrétně o nějakém z ostrovů. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Kapverdy jsou krásné na pohled a pro našince veliká exotika. Pravdou je, že dokument se snaží pojmout co nejvíc ostrovů a tak je bere zhurta. Tudíž se dozvíme o historii jen stručně a zestručňují se i další informace. Na druhé straně je to za padesát minut spíše obecný přehled a náročnější cestovatel si zjistí sám. Takoví jako já, kteří se tam nikdy nepodívají, jsou rádi i za to. ()

Reklama

Reklama