Reklama

Reklama

Slavná alba: The Beach Boys – Pet Sounds

(TV film)
  • Velká Británie Classic Albums: The Beach Boys – Pet Sounds

Obsahy(1)

Příběh talentu Briana Wilsona a nejoceňovanějšího alba americké kapely... Kapela Beach Boys vydala album "Pet Sounds" v roce 1966 a jeho přijetí fanoušky bylo spíše vlažné. Skupina už totiž měla za sebou deset alb s velkými hity. Hudební historie se ale k albu staví zcela odlišně. Často je považováno za jedno z nejvlivnějších v dějinách moderní muziky. Velký vliv na vznik a celkové vyznění alba měl i fakt, že se zakládající člen kapely Brian Wilson rozhodl ukončit koncertní vystupování a naplno se začal věnovat skládání písni. Jeho postřehy, i některých dalších členů skupiny, přináší zajímavý náhled na vznik desky "Pet Sounds". (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

subic 

všechny recenze uživatele

Asi takhle, kapela Beach Boys vydala nějakým záhadným způsobem v letech 1961-66 už 10 alb, potom Pet Sounds je to jedenácté. Tehdy byli hlavní protagonisté 20+, v dokumentu už jsou 70+ a všichni se odkazují na hlavního frontmana Briana Wilsona, že právě on byl propagátorem nového stylu oproti tomu, co dělali před tím. A o tom to asi je. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Vytříbenost, intimnost, vřelost. To je trefná charakteristika písniček. Je to také příběh o přijetí změny stylu fanoušky a veřejností. Shlédl jsem na ČT Art, kde je dokument ke shlédnutí v archivu České televize. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama