Reklama

Reklama

Hieronymus Bosch a jeho podivuhodný svět

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Curious World of Hieronymus Bosch (více)
Velká Británie, 2016, 87 min

Obsahy(1)

Kdo byl Hieronymus Bosch (1450–1516)? A Proč právě teď jeho zvláštní a fantastické obrazy fascinují milovníky umění více než kdy jindy? Jak se mu podařilo překlenout středověké a renesanční světy? A co ho přimělo k jeho nekonvenčním a nadčasovým vizím a tvorbě, která je považována za jeden z hlavních inspiračních zdrojů pro surrealismus ve 20. století.? Odpovědi na tyto i další otázky vám pomůže odhalit nový film oceňovaného režiséra Phila Grabského Hieronymus Bosch a jeho podivuhodný svět. (Kinolucerna.cz)

(více)

Recenze (2)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Dokumentární film vychází z holandské umělecké výstavy Boschových děl v roce 2016 v muzeu Noordbrabants v s-Hertogenbosch, která byla uspořádána k 500. výročí Boschovy smrti. Dohromady dal výstavu Charles de Mooij, který přesvědčil několik muzeí, které vlastní Boschovy díla, aby přispěly a zajistil tak 20 z 25 dochovaných panelů, včetně několika triptychů a několika kreseb. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Skvělá podívaná na díla nesmrtelného umělce s komentářem k detailům jeho maleb. V závěru je i detailní ukázka maleb z madridského Prada, která na výstavě nebyla...Mluví zde i Peter Greenaway. ()

Reklama

Reklama