Reklama

Reklama

The Game Changer

Recenze (3)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Chyběl Vám John Woo, náklad hyperstylizované akce, testosteronu, heroické krveprolití? Tak tady jste na správné adrese, čínský režisér Gao Xixi určitě jako mladý spratek, stejně jako já neustále zíral na HK produkci z 80.tých let, tento jinak spíše seriálový režisér se porval pořádně se zašlou slávou žánru heroic bloodshed. Přivádí na scénu dva charaktery Li Zihao (Peter Hao) a Fang Jie (Zitao Huang), kteří se náhodou potkají při útěku z vězení. Poté znovu při hodně divoké záchranné akci v centru Šanghaje, scéna pádícího čtyřspřeží a smečky zabijáků v autech nemá chybu, nonstop adrenalin a plynový pedál sešlápnut až na podlahu. Každý z hrdinů má však jinou motivaci pro svoje místo v triádě, ženské osazenstvo tady nemá v bromance moc co předvést, ale obě herečky Guli Nazha a Cha Joo Hyeon odvádějí slušný výkon. Navíc je tady v hlavní roli charismatický šéf gangu Xueqi Wang, který nemá chybu. V Šanghaji třicátých let zamrzí pouze poněkud futuristická americký auta z let 50.tých, občas necitlivé CGI. Hudba, akce, kamera perfektní, navíc většinu času se tady vytvořit atmosféru napětí a pnutí mezi postavami. Závěr možná až moc over the top akce, která jde někdy snaž až za hranici béček z 80.let, ale já to odpouštím, 3/4 filmu excelentní zábava. Navíc Peter Ho je v hlavní roli bourák, s přibývajícím věkem si vybírá čím dál lepší filmy. Chcete vůni střelného prachu a nekompromisní akci, melodrama, nemůžete udělat s tímto titulem chybu, zaokrouhluji na 4 hvězdy. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to také Čínske retro Rýchlo a zbesilo. Behom úvodnej polhodiny sa dočkáme neskutočnej nálože zbesilo natočenej a totálne prehnanej akcie, ktorá mi pripadala k smiechu. CGI je často mizernej kvality. Spomínaná naháňačka je mixom komického CGI a evidentného poskakovania pred zeleným plátnom. O poriadny kaskadérsky kúsok tu nezavadíte. Postavy skáču z poschodia budovy cez okno, otáčajú sa vo vzduchu, aby vystrieľali protivníkov na jednej budove a aj na druhej a potom si kľudne dopadnú na zem. V bitkách zase nevidno skoro žiadne kontakty pri úderoch, keďže sa neustále prestriháva na iný záber. Po tom úvodnom chaose plnom akčných scén konečne dôjde aj na nejaký príbeh, ale ku dnu ho ťahajú nevýrazní herci bez akejkoľvek charizmy. Toto sa fakt nevydarilo. Alebo mi to možno až príliš pripomína CGI komixy so sterilnými postavami. Líši sa to len tým, že sa to odohráva v 30.tych rokoch v Šanghaji. 2/10. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vavčo díky za tip!! Tohle jsem absolutně přehlédl a z ničeho nic se objevila akční perla z Číny, která prozatím předvádí, to nejlepší, co z Asie letos vyšlo. Už od úvodních minut film předvádí neskutečné akční inferno za doprovodu působivé kamery, úžasného vizuálu, stylového slow motionu, spousta krve a velkolepých jak přestřelek tak soubojů. Po 40 minutách sice film lehce stagnuje a dává si od akce pohov, tedy soustředí se spíše na příběh, který také zaujme poněvadž film je zasazen do starší doby, dalo by se říct, že se jedná o gangsterku což je pro akční žánr neobvykle příjemně refrešující. Je to drsné, stylové, oldschoolově podané a místy tak hezky over the top až jsem měl radost. Slušná věc, která je velmi nekompromisní, co se týče postav. Hlavní hrdina na konci bourák jak svině. 80% ()

Galerie (48)

Reklama

Reklama