Reklama

Reklama

Kosmopolitní New York

(TV film)
  • Francie New York
Francie, 2013, 2x52 min

Obsahy(1)

Fascinující nejlidnatější město Spojených států amerických. Tavící kotel civilizací, brána do Ameriky pro miliony emigrantů, centrum světového obchodu, vzrušující směsice různých kultur i uměleckých děl, sídlo významných módních značek, ale i cíl teroristických útoků – to vše je New York. Město se neustále vyvíjí, mění a buduje. Každá čtvrť je něčím zvláštní, osobitá a ojedinělá, každá dokáže vyprávět svůj příběh. Francouzští dokumentaristé nám přibližují místa, o kterých každý ví, že existují, přesto v sobě skrývají mnoho zajímavého a nečekaného. Svoboda, rozmanitost a tvořivost, tato slova snad nejlépe vystihují město, které je zhmotněním „amerického snu". (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Silence 

všechny recenze uživatele

Dokument těží nejvíce z toho, jak fascinujícím místem New York je. Povedlo se i vybrat zajímavá (i netradiční) místa a zachytit atmosféru města. Místy ale zbytečně zpomaluje tempo a ruší komentářem. Celkově však povedený dokument o jednom z nejúžasnějších měst světa. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem oba dily na České televizi. Pro mě město hrůzy, stačí se podívat na záběry cestujících v metru nebo v městské knihovně. Dokumentu sice provadi divaky mnoha zajimavymi ruznorodymi ctvrtemi megamesta, ale nebylo řečeno, že na mnoha místěch nemůžete po setmění chodit pěšky kvůli gangům a další kriminalitě. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Mám ráda televizní dokumenty z míst, která nikdy nenavštívím, jako třeba New York. Je to levnější a pohodlnější z křesla v obyváku a vidíte díky dronům mnohem víc, než byste zvládli jako turisté. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Láska, která přiroste k srdci navždy...díky Harleme díky NYC. Doporučuji každému zaprděnému čecháčkovi, co se bojí vylézt z gauče za značku své obce. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama