Reklama

Reklama

Jarní příběhy

(TV film)
  • Německo Frühlingswelten (více)
Německo, 2015, 52 min

Obsahy(1)

Poznejte příběh nejkrásnějšího ročního období, kdy se příroda probouzí ze zimního spánku a začíná nový život... Jaro je obdobím nových začátků a zrodu nového života. Celý svět se probouzí a na všem a všech je dobře patrná moc matky přírody. Ptáci cvrlikají z plných plic, hmyz bzučí všude kolem a květiny magicky zbarví louky široko daleko. Všechna možná zvířata – špačci, veverky a žáby – mají mladé. Uprostřed lesů, na lukách i v zahradách se příroda probouzí ze zimního spánku: poupata se dmou budoucí pýchou, čerstvě zelené listy začínají vesele pučit, rostlinky postupně vyrůstají ze země. Tento film vypravuje neobvyklé příběhy zvířat, které jsou stejnou měrou humorné jako dramatické. Díky veselé atmosféře Jarních příběhů vám bude hned jasné, proč je jaro nejkrásnějším ročním obdobím ze všech. Užijte si probouzení evropské přírody od broučků až po těhotnou veverku. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Půvabný dokument o konci zimy, jaru a oslavě života. Já mám sice nejraději podzim, ale tohle je oslava života v plné parádě. Kromě probouzení se všeho v přírodě je větší část věnována milostným námluvám a starostí o hladové krky. Lysky, slípky zelenonohé či kachny na rybníce, žáby v rybníce a veverky v lese. Srna dokáže uhájit mládě před lišákem, liščata tráví většinu času hrou a veverčata se snaží dostat z dutiny na první procházku. A zatímco sýkorka má budku a datel dutinu, skorcům to napoprvé nevyjde a jarní voda jim hnízdo sebere. Nezoufají si a udělají nové. A tentokrát se do něj nikdo jiný nedostane, jelikož ho skrývá vodopád. Vše kvete a bzučí a po rašení a pučení se pomalu začne o slovo hlásit léto. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Milé, optimisticky vás naladiace jarné šantenie zvierat v Európe. Napríklad srnka naháňajúca líšku či nemotorní chrústi.. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama