Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celovečerní groteska motivovaná klasickým příběhem Romea a Julie. Děj se odehrává v 19. století - Frigo dosáhl plnoletosti a jede vlakem převzít své dědictví po zavražděném otci a nedbá toho, že v onom kraji žije znepřátelený rod, který chce naplnit krevní mstu na jeho rodě. Po cestě se seznámí s krásnou dívkou, která ho pozve k sobě domů na večeři... (Rosana)

(více)

Recenze (41)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný znalec americké grotesky let dvacátých, ale jsou snímky, které člověka prostě dostanou... Tohle je jeden z nich - Buster je mistr, jeden milý gag střídá druhý, hlavně zhruba čtvrthodinová cesta vlakem je jimi tak "napchaná", že by mohla podělit dalších pět řadových grotesek. Lepší než Chaplin... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo, jak může být groteska zajímavá. Tak ona tohle není úplně klasická groteska, protože nejde o jednotlivé vtipné scénky, ale jde o celkové vyznění příběhu a to je skutečně dobré zajímavé, místy až absurdní. Co mě ale nejvíce překvapilo, to byla skutečnost, jaké kaskadérské kousky jsou zde prezentovány. Za to by se ani náhodou nemuseli stydět kaskadéři v současné době. Jako kdyby herci v čele s Keatonem ani neměli strach. Úchvatné a místy vskutku napínavé. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Škoda té pozvolné první půlky, která se sice podrobně zaobírá jízdou vláčku s mnoha drobnými vtípky, ale pro děj vlastně nemá žádný velký význam. Teprve po příjezdu do města začíná vlastní příběh nabírat na intenzitě a jeho vyvrcholení na vodopádu je opravdu nádherná směs gagů a akrobatických kousků. Jenže to jsou pořád dvě grotesky v jedné (vlak a nepřátelství dvou rodů), a tak nemohu dát pět. Generál je jen jeden. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Jak již napsal Traffic, za ten vodopád a koně musím udělit plný počet. Mimo jiné mě velmi pobavil i ten tunel přesně na míru pro vlak nebo ty zohýbané koleje... to bych takhle mohla popsat celý film, bavilo mě všechno od začátku do konce, chvílemi jsem nestačila žasnout. Asi začnu Keatonovy grotesky nakoukávat nejen kvůli studijním účelům. 10/10 ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Už tento film mohli čeští distributoři přeložit jako "Frigo na mašině." Valná část filmu se zde odehrává, nicméně gagů je poskrovnu. Tento film sice má spoustu děje, ale to, co od Friga očekáváme - humor, toho se zde moc nedočkáme. Jediné zajímavé číslo je tak jeho vylovené milované dívky z vodopádu. A to je trochu málo. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Keatonův oblíbený herec Joe Roberts utrpěl během natáčení mrtvici, byl hospitalizován a krátce po natočení filmu zemřel. (Kulmon)
  • Otec Bustera Keatona - Joe Keaton - zavrhoval film jako umění. Tvrdil, že film zanikne, protože obrazy nejsou skutečné, jako v divadle. Buster nakonec svého otce přesvědčil, že film má budoucnost a toto je první film, kde si Joe Keaton zahrál. V dalších filmech ho poznáme podle toho, že zkopává klobouky lidem z hlavy. (Rosana)
  • Během natáčení "vodopádových" scén se Buster Keaton napil tolika vody, že musel dostat první pomoc. (Kulmon)

Reklama

Reklama