Reklama

Reklama

Země během 1000 let

(TV film)
  • Česko Země za 1000 let (více)
Velká Británie, 2016, 46 min

Obsahy(1)

Vědci zkoumají tající vrstvy polárního ledu a zkoušejí předpovědět, co čeká na planetu Zemi za tisíc let. Za přihlédnutí k nejčerstvějším výdobytkům vědy a technologického vývoje, s pomocí speciálních instrumentů a počítačových animací nejvyšší kvality nám předvádějí, jaká bude budoucnost a jak se přetvoří dnes známý pozemský život pod vlivem klimatických změn. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (5)

Andrew94 

všechny recenze uživatele

Název i obsah jsou velice zavádějící. Měli jsme se dočkat "spolehlivě odhadnuté" budoucnosti, kterou díky digitální animaci uvidíme na vlastní oči. Bohužel se dokument tématu budoucnosti věnoval jen posledních 5 minut a to navíc jen z filozofického hlediska, kdy vypravěč pokládal otázky typu "kam to vše povede?", "co budou dělat pobřežní města, až se zvedne hladina oceánů?", apod. Za jiných okolností bych rád hodnotil 4 hvězdami za výborné vizuální zpracování a informace o změnách v minulosti, ale vzhledem k tomu, že jsem podobných dokumentů viděl již několik a tento tak nenaplnil mé očekávání, způsobené zavádějícím názvem a obsahem, musím hodnocení snížit. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Velice podrobná studie vývoje klimatu a ledovcových tání během dob ledových až do současnosti. Pozor je to opravdu spíše o minulosti, protože jedině tak pochopíme a dokážeme predikovat budoucnost. Alternativní název Země za 1000 let mate. Predikci se dokument věnuje asi posledních 10 minut. 75% ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Sdělované informace jsme probírali na Přírodovědě. Aktuální dokument, protože emigrovat z naší civilizace chorobně posedlé růstem zatím není kam. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Aj Jules Verne písal svoje futuristické romány. A niečo mu vyšlo. Aj Leonardo da Vinci mal svoje predstavy. A niečo mu vyšlo. No aj aj tento dokument má svoje predstavy. To je pekné, len nejak veľmi pozitívne počíta s tým, že najbližších 1000 rokov nebudú nikdy masovo použité atómové zbrane. Takže mu z predpovedí nevyjde asi nič. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Řada satelitních a leteckých záběrů a řada animací, jak se měnila pevnina za poslední desítky milionů let a ledová pokrývka za poslední tisíce a desítky tisíc let. A co se stane, až ledovce roztání? Kde jinde uvidis radarové snímky Antarktidy, jak skutečně vypadá pevnina pod ledem? Vizuálně solidní podívaná, ale s komentářem Jana Rosaka je to spíš trochu nuda, proto 4 frcky nedam. 70℅ ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama