Reklama

Reklama

Sisak

Krátkometrážní / Drama
Indie, 2017, 16 min

Obsahy(1)

Film zasazený do prostředí rychle se rozvíjejícího a rušného městského vlakového systému v Bombaji. Sisak podrobně popisuje milostný románek, který se pomalu a omamně rozvíjí v tichosti a komfortu klidné jízdy mezi dvěma muži na konci dne. (Festival bollywoodského filmu)

Recenze (3)

Sinner. 

všechny recenze uživatele

Na minimální prostoru je zcela beze slov řečeno tolik, že si o tom jiné krátké snímky mohou nechat zdát. Sisak je díky citlivému výběru dvou hlavních herců mimořádně silný v tom, jak jen díky pohledům a mimice sdělit celou paletu emocí od zaujetí, přes bolest a smutek, až po city plné lásky. A jakmile se naši hrdinové sejdou u jedné tyče, spustí trailerová hudba a oni udělají první krůčky směrem k sobě, dolehne na vás plnou vahou celá ta tíha nevyřčeného. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Už jen pro to poselství, které film nese a vznikal v době nelehké musím dát vysoké známky. Rovněž hudba naprosto vkusně indická.  Je sice fakt, že mé očekávání bylo možná trošku jiné, ale celkově se musí člověk vcítit do doby a společnosti, v níž byl vyroben, a pak pochopí to vnitřní hluboké sdělení. Chápu, že dennodenní otupělý honič porna si toto tolikrát oceněné dílko nepustí a nebo po chvíli vypne.  Když se nemohla dotknout těla, dotkly se duše, a to velmi intenzivně. Navíc podpořené nesmírně sympatickým Jitinem Gulati ... Krásné, bolestné, indické.  Teď už sice zákon neplatí, ale zřejmě bude trvat hodně dlouho, než se indická společnost prokouše k větší toleranci k sexuálním menšinám. pozn.: ... až teď po hodině ve mě snímek uzrává ... ta originální indickost, musím si film pustit znovu ... 4x10 ()

Reklama

Zajímavosti (5)

  • Režisér Faraz Ansari pro svůj film nesehnal producenta, a tak jej financoval převážně z vlastních prostředků a částečně díky crowdfundingové akci. (Sinner.)
  • Celý film byl natočen za 6 hodin během jediné noci ve vlaku za běžného provozu. (Sinner.)
  • Snímek vznikl v době, kdy byla v Indii homosexualita stále trestná. (Sinner.)

Reklama

Reklama