Reklama

Reklama

Imena visnje

  • angličtina Ungiven

Obsahy(1)

Staří manželé se vrací domů na vesnickou samotu a snaží se obnovit svůj válkou poničený dům. Film sleduje jejich život v průběhu jednoho roku. Na první pohled se zdá, že spolu žijí jen ze setrvačnosti. Jejich komunikace se omezuje víceméně na manželovy příkazy, které manželka útrpně vykonává. Pokud spolu mluví, tak zpravidla o všedních, banálních věcech. Když žena onemocní a přestává být postupně schopna běžných rutinních činností, vyrovnává se s tím její muž dosti těžce. Nechce si připustit manželčin zhoršující se stav a chová se k ní hrubě. Její nemohoucnost jej vyvádí z míry a vytáčí jej tím víc, čím víc si uvědomuje, že ani on již není schopen všechno zvládat tak snadno, jako dřív. Ve chvíli, kdy se manželčin stav zhorší natolik, že už se neobejde bez jeho pomoci, uvědomí si, co pro něj jeho žena znamená… (dzira)

(více)

Recenze (2)

dzira 

všechny recenze uživatele

I tento komorní snímek z produkce Chorvatské televize mne utvrzuje v názoru, že chorvatská kiematografie je momentálně nejlepší v balkánském regionu... A Branko Schmidt, že patří mezi nejlepší balkánské režiséry... ()

rivah 

všechny recenze uživatele

JMÉNA VIŠNĚ....Pod okoralou slupkou monotónního života staršího páru na samotě (on opravuje střechu stodoly a kácí staré stromy a nakonec zasadí višeň-která dala filmu jméno-, ona kope na zahrádce, vaří a uklízí, nakonec jen leží s kočkou v náručí a pozpěvuje si) vnímáme zasutou citlivost a pevnost jejich vztahu...(70%) ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama