Reklama

Reklama

Báječné krajiny

(seriál)
  • Francie Terres de cinéma (více)
Francie, 2017, 3 h 35 min (Minutáž: 43 min)

Epizody(5)

Obsahy(1)

1. Nový Zéland - Po stopách Pána prstenů: Zemi dlouhého bílého mraku, jak se také Novému Zélandu říká, proslavila slavná filmová trilogie Pán prstenů režiséra Petera Jacksona. Navštívíme okouzlující vesničku Hobitín, kterou zde pečlivě udržují pro fanoušky příběhů J. R. R. Tolkiena. Půjdeme po stopách hrdinů příběhu, kteří putují bájnou Středozemí, které vtiskla krajina Nového Zélandu svou podobu. Hora osudu v Mordoru je jednou ze skutečných novozélandských sopek. Tajemné jeskyně ozařuje magické světlo mušek bedlobytek a bájný Edoras, domov Pánů koní, stojí v magické krajině, která bere dech svou strohou krásou.
2. Skotsko - Po stopách Harryho Pottera: Putování po Skotsku začíná ve středověkých uličkách starobylého Edinburgu. Právě zde vysedávala autorka knih o Harry Potterovi u šálku čaje. Vytvořila příběh, který filmaři později zasadili do skotské krajiny. Projedeme se bradavickým expresem po slavném obloukovém viaduktu Glenfinnan. Uděláme si zastávku u jezera, nad kterým přelétal bájný hypogrif a vydáme se na ostrůvek, kde je pohřben největší ze všech čarodějů, Albus Brumbál. Tajemné hrady i magická příroda, to vše je Skotsko Harry Pottera.
3. Čína - Po stopách Tygra a draka: Neuvěřitelnou rozmanitost čínské přírody, horských scenérií i skalnatých pouští využili tvůrci pro filmovou adaptaci starého čínského příběhu plného hrdinských dobrodružství, bojových scén i velkých milostných příběhů. Projdeme se bambusovými háji i čajovými plantážemi a navštívíme tradiční pouliční divadlo na rušném tržišti. Budeme obdivovat umění mistrů kaligrafie i drsnou krásu pustiny, kde začíná slavná Hedvábná cesta.
4. Londýn Bridget Jonesové: Rušné a kosmopolitní srdce Británie se stalo dějištěm filmového hitu Deník Bridget Jonesové. Kamera nás zavede na místa, kde se film natáčel. Zjistíme, kam chodí dnešní mladí Londýňané na drink, anebo kam vyrážejí za gastrozážitky. Zavítáme na Královskou regatu – nejslavnější veslařský závod na světě. Dnešní Londýn – to je tradiční přehlídka královské gardy i pohled na monumentální mrakodrapy, které změnily tvář města.
5. Paříž Amélie z Montmartru: Paříž je plná uliček a zákoutí, kudy se můžeme toulat a objevovat půvaby skryté davům turistů na obvyklých trasách. Jedním z takových míst je Montmartre, kopec vysoký pouhých 130 metrů. Žijí v něm svérázní obyvatelé, kteří na svůj domov nedají dopustit. K Paříži ale patří i umění pouličních malířů, projížďka po kanále a rázovití muži hrající pétanque. A žije tu i dáma, která se stará o lidi kolem sebe a možná se stala předobrazem slavné filmové Amélie. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

/Za díl o Skotsku/ Filmaři si pro filmy o Harry Potterovi nemohli vybrat lepší místo, pač žádná jiná země v sobě neskloubí magičnost, tajuplnost, krásu a lyričnost v takové míře jako právě Skotsko. Samotný dokument je pak trošku něco jiného, než co člověk očekával, HP tu funguje jen jako jakási berlička (nebo vábnička se na dokument vůbec podívat, že :-), ale to koneckonců nevadí, pokud máte, tak jako já, pro zemi dudáků, pijanů whisky a vůbec pro nejkrásnější místo na světě taky takovou slabost, bude se vám tento dokumentární film líbit. Ale fanoušci Pottera musí hledat spíše jinde. (Kavárna, kde JK Harryho, aspoň teda první díly, psala, je zde samozřejmě zmíněna taky, bohužel z vlastní zkušenosti vím, že dostat se dovnitř, neřku-li přímo k TOMU stolečku, je jaksi nemožné, pač japonští turisté :-). (Mé 3000. hodnocení. Cha!) ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Komentuji díl 2. Skotsko - Po stopách Harryho Pottera. Přerušil jsem práci, naklusal k TV, uvelebil se a ...velký podraz! Ve Skotsku jsem se svojí nejmilejší byl letos v dubnu a před 20ti (ona 15ti) lety a tak jsme byli zvědaví, co nám ukáží, co jsme prošvihli. No, nebylo toho moc, řekl bych nic. Tvůrci si Hrnčířovic kluka vzali jako lákadlo a ukazovali nám guano na skále... Zaujalo mne, že nezaměstnaná učitelka si mohla dovolit vysedávat a konzumovat v restauraci s výhledem na Edimburgský hrad. U nás by seděla ve čtyřce a kdoví, co by z ní vypadlo... Díl 1. Nový Zéland - Po stopách Pána prstenů mi přišel o dost lepší. Možná, že je to tím, že jsem tam nebyl. :-) ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Celkem v očekávání jsem si pustila pátý díl - Paříž Amélie z Montmartru a pak, o jedno velké zklamání později, jsem zkusila ještě Londýn Bridget Jonesové. Proč zklamání? Protože pojmenování jednotlivých dílů je strašně zavádějící a já osobně si představovala něco úplně jiného než jsem dostala. Takže pokud se chcete dívat proto, že se chcete dát po stopách jednotlivých filmů a užívat si pohled na TA místa, kde se to natáčelo, budete zklamaní jako já. O filmech a spojení s nimi to zkrátka není. Je to jen normální dokument o jednotlivých místech a jejich obyvatelích. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Moderně pojaté dokumenty o místech ze slavných filmů. Jsou vhodné nejen do výuky českého jazyka a literatury nebo zeměpisu. Vřele doporučuji. ()

Reklama

Reklama