Reklama

Reklama

Vzkříšení Pompejí

(TV film)
  • Česko Jak se žilo v Pompejích (více)
Velká Británie / Kanada, 2016, 47 min

Obsahy(1)

Vdechněte Pompejím život a za pomoci nejnovějších technologií a dlouholetého vědeckého výzkumu nahlédněte, jak žili obyvatelé tohoto bájného města... Město Pompeje bylo před 2 000 lety pohřbeno pod vulkanickým prachem. Nyní znovu „ožívá“. Dokument využívá prvotřídní digitální efekty i poznatky světových odborníků a rekonstruuje starověké Pompeje jako fotorealistické virtuální město. Během 24hodinové návštěvy zažijete ranní dojíždění do práce, brutální polední sportovní aktivity a nespočet večerních hříšných radovánek. Díky archeologickému výzkumu a nejnovějšímu 3D mapování Pompejí konečně uvidíte, jak zdejší obyvatelé skutečně žili. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, provedení slabé. Málo historický faktů. Plno úvah a závěrů bez faktů. Spíše pocit, že průvodce pořadu jel na výlet a oběd do Pompejí, přiblble se ptal a u toho ho někdo natočil. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Podoba Pompejí v prvním století po Kristu. Dnes už je moře mnohem dál, což se po změně klimatu zase změní. V Pompejích jsem byl dvakrát, což není tak těžké.  když Neapol leží na cestě na jih na Sicílii. Dokument na České televizi. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Takým zábavnejším, bulvárnejším spôsobom prezentovaná história, kde sa narýchlo nahustia informácie, ako asi žili ľudia v Pompejach, aké jedlá si vychutnávali, napríklad smradľavú rybiu omáčku, že more mali oveľa bližšie, než je dnes, že na gladiátorov samozrejme chodili pozerať a po nociach chlastali a hazardovali. A komu ostalo niečo vo vačku navyše, mohol si aj za kurvami zájsť. Len škoda, že ceny neoznámili, tak to urobím aspoň ja: cena za sexuálny akt začínala na sume 2 asy, čo bola zhruba cena jedného bochníka chleba. No a kto by po nociach jedol chleba? ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama