Reklama

Reklama

Vzkříšení Pompejí

(TV film)
  • Česko Jak se žilo v Pompejích (více)
Velká Británie / Kanada, 2016, 47 min

Obsahy(1)

Vdechněte Pompejím život a za pomoci nejnovějších technologií a dlouholetého vědeckého výzkumu nahlédněte, jak žili obyvatelé tohoto bájného města... Město Pompeje bylo před 2 000 lety pohřbeno pod vulkanickým prachem. Nyní znovu „ožívá“. Dokument využívá prvotřídní digitální efekty i poznatky světových odborníků a rekonstruuje starověké Pompeje jako fotorealistické virtuální město. Během 24hodinové návštěvy zažijete ranní dojíždění do práce, brutální polední sportovní aktivity a nespočet večerních hříšných radovánek. Díky archeologickému výzkumu a nejnovějšímu 3D mapování Pompejí konečně uvidíte, jak zdejší obyvatelé skutečně žili. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, provedení slabé. Málo historický faktů. Plno úvah a závěrů bez faktů. Spíše pocit, že průvodce pořadu jel na výlet a oběd do Pompejí, přiblble se ptal a u toho ho někdo natočil. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Takým zábavnejším, bulvárnejším spôsobom prezentovaná história, kde sa narýchlo nahustia informácie, ako asi žili ľudia v Pompejach, aké jedlá si vychutnávali, napríklad smradľavú rybiu omáčku, že more mali oveľa bližšie, než je dnes, že na gladiátorov samozrejme chodili pozerať a po nociach chlastali a hazardovali. A komu ostalo niečo vo vačku navyše, mohol si aj za kurvami zájsť. Len škoda, že ceny neoznámili, tak to urobím aspoň ja: cena za sexuálny akt začínala na sume 2 asy, čo bola zhruba cena jedného bochníka chleba. No a kto by po nociach jedol chleba? ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Podoba Pompejí v prvním století po Kristu. Dnes už je moře mnohem dál, což se po změně klimatu zase změní. V Pompejích jsem byl dvakrát, což není tak těžké.  když Neapol leží na cestě na jih na Sicílii. Dokument na České televizi. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama