Reklama

Reklama

Na vlastní nohy


Do hlubin planety Země (E02)

(epizoda)
Česko, 2018, 26 min

Režie:

Rudolf Havlík

Scénář:

Rudolf Havlík

Kamera:

Václav Tlapák

Hrají:

Ondřej Vetchý (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Druhý díl přírodopisného dokumentárního cyklu Na vlastní nohy míří do Indonésie. V modravých hloubkách se režisér Rudolf Havlík vydává po stopách mořských legend a přírodních krás tropického ráje. Zemi sopek a blankytně modrého moře navštívíme v době, kdy se k životu probouzí sopka Agung. Netušíme, kdy se probudí k životu. Cesta nás zavede až do kráteru sopky Ijen, kde dodnes dělníci dobývají síru přímo v jejím kráteru. Navštívíme ceremonie v hinduistických chrámech, malebné vodopády i tajemné chrámy, které dodnes zůstávají záhadou. To pravé dobrodružství ovšem čeká až pod mořskou hladinou, kam se vypravíme za vzácnými živočichy. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zbytečně negativní, hodnotící, pseudonaléhavé, nic nového nepřinášejíci... Ego je z toho cítit na hony... Po dvou dílech fakt nevím zda sledovat dál... Zlatý dokumenty p.Kratochvíla... ()

MonkeyMarty 

všechny recenze uživatele

Dokument je to vcelku průměrný, žádné nové vědecké poznatky nepřináší, spíš jsou v dokumentu netypickým (jindy příjemným) hlasem pana Vetchého vykřičeny různé zajímavosti o navštíveném místě. Odpovídá tomu i slovní zásoba, oproštěná od vědeckého žargonu s úvodními i závěrečnými rádoby moudry. Co se týče scénáře, podal pan Havlík chabý výkon a ze záběru je jasné, že ON je hlavním aktérem v dokumentu, bohužel mnohdy zaclání, takže co on viděl, já jako divák bohužel nevidím. DOSLOVA. Jinak na režiséra čecho-blbo komedií slušný, to uznávám. ()

Reklama

Reklama