Reklama

Reklama

Okouzlit, milovat a rychle utíkat

(festivalový název)
  • Francie Plaire, aimer et courir vite (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jacques je úspěšný spisovatel, který již léta žije s HIV v knihami obloženém pařížském bytě, kde se potkává jeho umírající ex, malý synek i zahořklý soused. Má také pořádně cynický pohled na život, lidi i lásku. Jeho turbulentní romance s mladičkým bretaňským krasavcem je plná vášně, dramatu a odkazů na klasická umělecká díla, v rozpoznatelné linii filmů francouzského auteura Christopha Honorého. (Febiofest)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (2)

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Pro mě velmi hodnotný film, výborné herecké výkony, je tam cítit hloubka a kus příběhu ve mě zůstal v mém nitru. Opravdu film náročný, nutí k přemýšlení, hezká hudba, citlivá a umocňuje dotyčné scény a jistě se k němu vrátím. Osobně mě okouzlil Pierre Deladonchamps v roli Jacquese, ale ani ostatní hlavní postavy nebyly vůbec k zahození. I já bych uvítal lepší časovou souslednost, ale zřejmě to byl záměr a přičítám jej k celkové náročnosti tohoto snímku na diváka ... 9997 ()

zolo 

všechny recenze uživatele

Tento snímek není špatný, ale občas tvůrci zapomínají, že by se divák měl orientovat v čase a prostoru na první dobrou. Málokdo si film pustí i na podruhé, kdy orientace v časoprostoru už zřejmá je, ale, obávám se, že to udělají jen ti skalní, kteří kvalitní potenciál snímku vytuší a neodvrhnou ho poté, co se začnou v ději ztrácet. Je to škoda, protože tento retrospektivní snímek je natočen moderním jazykem a dokáže vtáhnout. ()

Reklama

Galerie (20)

Reklama

Reklama