Reklama

Reklama

Něžná netečnost světa

(festivalový název)
  • Kazachstán Ласковое безразличие мира (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po smrti otce je Saltanat nucena vykoupit rodinné dluhy a matčino hrozící vězení svou počestností. Po boku oddaného ctitele a přítele z dětství se vydává do velkoměsta, kde má být milým strýčkem prodána solventnímu ženichovi. Vynucený morální ústupek ale situaci nezachrání a jenom Saltanat i jejího věrného rytíře staví do čím dál bezvýchodnější situace. Epický příběh o neposkvrněné lásce jako jediné hodnotě ve světě posedlém mamonem a mocí. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Tanbris 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden ze slabších filmů MFF Karlovy Vary 2018, který mě však zaujal zcela jinak, než měli autoři v úmyslu - jednalo se o možnost nahlédnout do kultury Kazachstánu, který přecijen ve filmovém průmyslu není nijak výrazný. Charaktery postav jsou čitelné a člověk předem očekává, jak a co udělají, ale právě atmosféra a podtext nadřazenosti mužů jsou na filmu tím zajímavým. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Krásná holka a platonicky do ní zamilovaný dobrák versus krutost a faleš povrchní tváře rozvojového Kazachstánu, kde o životě (a smrti) lidí rozhodují ti bohatší - klidně sociopati s provizorním kanceláří (stanem) na poušti. Film zajímavý zkoumáním prostředí a interakce postav s ním, jejich cest řešení životních otázek v něm. S průběžnou jemnou romantickou linkou. Filmařsky zručně, s hezkou kompozicí vyjadrující aktuální náladu postav. Ale divácké emoce nečekejte. [Cannes] ()

Reklama

Parisienne09 

všechny recenze uživatele

Jak je krásné být mladý a čistý! Ale zkuste si čistotu duše udržet... Co je štěstí? Příběh o tom, že peníze nakonec dělají z lidí svině a že rodiče kvůli penězům dokážou své děti dohnat do neštěstí. Postupně. Nenápadně. A najednou sklapne past. Pro mě silný příběh. Ačkoli se odehrává v Kazachstánu, je pro českou současnost velmi aktuální. Je vlastně nadčasový. Nádherná hudba! ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Pomalý, zdrženlivý film sledující dívku s ochráncem jdoucí za solventním ženichem, kterého nenacházejí.(50%) ()

Chinoranyi 

všechny recenze uživatele

Slušná romantika s pohledem do Kazachstánu, jak to tam chodí 😉 v duchu festivalu. Mohu doporučit, byť jsem nebyla úplně nadšená. Příběh měl očekávatelný děj, žádné překvapení. Pár pěkných okamžiků, například vyznání lásky milého Saltanat 😊 ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama