Reklama

Reklama

Naeui teukbyeolhan hyeongje

  • Jižní Korea 나의 특별한 형제 (více)

Obsahy(1)

Mentálně postiženého Dong-gua (Kwang-soo Lee) opustí matka, jelikož život s ním po smrti manžela nezvládá, a matka kvadruplegika Se-hy (Ha-kyun Shin) zemře. Oba se proto ocitnou v dětském domově, kde se spřátelí a začnou si vzájemně pomáhat. Jejich přátelství vydrží 20 let, stanou se z nich nerozluční kamarádi a nedají bez sebe ani ránu. Když se má domov bourat, hrozí jim rozdělení. Proto se rozhodnou osamostatnit a bydlet spolu. V tu chvíli se na scéně objeví Dong-guova matka a chce ho do péče. To jejich přátelství vystaví těžké zkoušce. (LangiJ)

(více)

Recenze (3)

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Pěkný film o přátelství dvou postižených mužů, kvadruplegika a mentálně retardovaného, kteří se o sebe vzájemně starají, jelikož "slabší si musí pomáhat". Shin Ha-kyun a Lee Kwang-soo odvedli ve svých rolích skvělou práci, ale nemůžu se zbavit pocitu, že mi v tom něco chybělo, abych mohla jít s hodnocením výš. Hlavně teda komediální složka, která je dost upozadněná, ani bych to za komedii nepovažovala. Příběh dotvářející pozadí jejich přátelství mě taky moc nezaujal, chyběl tomu drive, celkem se mi to vleklo. Při koukání jsem si vzpomněla na podobný film Keys to the Heart, který mě chytil od první chvíle, to se tady ovšem nestalo, dokonce jsem se musela několik dní dokopávat k dokoukání, takže zůstanu u lepšího průměru. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Na tuhle věc jsme narazili náhodou - po cestě z Koreje jsme si chtěli pustit nějaký pěkný korejský film, a jelikož výběr zahrnoval dva krimi filmy a dvě komedie, tak to bylo "ber co je". Ale ve výsledku jsem byl mile potěšen. Příběh o dvou chlapcích, jeden kvadruplegik a druhý mentálně retardovaný, co skončí v dětském domově a stanou se přáteli díky tomu, že jeden druhému kompenzují jejich postižení. A takto postupně vyrůstají až se dostanou do bodu, kdy zruší jejich dětský domov a hrozí jejich rozdělení. A to, jestli jejich přátelství je více jak vzájemná symbióza, se podrobí testu. Film je to opravdu pěkný, ač je to možná z pohledu asijského filmového trhu trochu tuctovka. Každopádně u mě je pořád to tempo a ne tak velká nucenost oproti "hollywoodu" svěží vítr, takže jsem štědrý i ve výsledném dojmu. Takže nějaký protřelý divák asijské mainstreamové kinematografie a tohoto "béčkového" komediálního žánru by mohl být poněkud přísnější. Ale pro mne to byl hezký a zábavný filmový zážitek. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to rozhodne najkrajší film o priateľstve medzi paraplegik a chlapíkom, ktorý sa o neho stará. Tentokrát ten druhý chlapík nie je nejaký chuligán z ulice, ale mentálne zaostalý človek. Sledujeme ako sa vyvinie medzi nimi priateľstvo od detských čias, ktoré trávia ako opustené deti v ústave a po rokoch, keď ústav zatvoria, tak sa začnú starať o seba. Lenže náhle sa zrazu ohlási matka toho zaostalého a chce ho do vlastnej opatery. Súdny spor o opatrovateľstvo sa môže začať. Páčilo sa mi, že ten ochrnutý drvivú väčšinu filmu vystupuje vyrovnane a vyzerá v pohode bez nejakých depresívnych záchvatov. Záverečné drobné odhalenie je tak akurát smutné. Film sa ale snáď ešte viac sústredí na postavu mentálne zaostalého, ktorého absolútne dokonale vystihol Kwang-soo Lee. Zahral ho ako takú kombináciu Rain Mana a Forresta Gumpa. Treťou do party je ešte jedna inštruktorka plávania, ktorá sa s dvojicou kamaráti a spolu zažívajú rôzne radostné chvíle. Záverčná scéna je perfektná. Lepší happyend už vymyslieť nemohli. 7/10 dávam zatiaľ len preto, že som to videl s dosť nekvalitnými EN titulkami v ktorých kopa dialógov chýbala. Ak to vyjde v lepšej kvalite, tak si to rozhodne pozriem znova. ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama