Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (3)

Ramanam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už od prvních minut je cítit silná a hutná atmosféra, kterou dokresluje zaříkávání a zneklidňující, až trýznivá hudba. Ocitáme se v nedaleké budoucnosti, kde totalitní vláda bojuje s teroristy a vlastně s kýmkoliv, koho označí za nepatřičný záškodnický živel. Seznamujeme se s mladou muslimskou ženou (Radhika Apte), která chodí na akademii a je tak členem Výslechové jednotky. Je tedy více než součástí této totalitní mašinérie, která dokáže lidem velmi účinně vymazat vlastní myšlení z hlavy a nahradit ji „nejvyšší a jedinou pravdou", takže hlavní hrdinka neváhá bez jakkýkoliv výčitek udat vlastního otce, který se provinil jen tím, že je učitel a nebojí se vyučovat „zakázanou látku". Poté je náhle ještě před dokončením tréninku převelena do Speciálního Výslechového Centra, aniž by tušila pravý důvod. Zde se seznámí se všemi strážci i vězni. Upoutalo mě jedno dokonalé konstatování hlavní hrdinky, která směrem k muslimským vězňům říká: „Myslí si, že jsou muslimové. Islám zakazuje vraždění nevinných žen a dětí. Lidé uvěznění tady jsou jen vrahové a teroristé." To tesat do kamene. Stále ty stejné stupidní výmluvy. Ono jde o výklad slova „nevinných", který je pro každého jiný, takže se tím dá ospravedlnit vlastně cokoliv. A nevinní muži se mohou zabíjet? A kdo je hoden zavraždění nám jistě řekne nějaký osvícený duchovní. Krásné a zrůdné pokrytectví spojené s vnitřní slepotou, že? V závěru se všichni připravují na příjezd vůdce přední teroristické skupiny. Výborný vstup do příběhu na pomezí čtyř a pěti hvězd. Vzhledem k tomu, že to nebylo příliš akční a jednalo se čistě o seznamovací díl, tak dávám silnou čtyřhvězdu. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První část hned zpočátku představuje temnou atmosféru a politické rozhraní známé z příběhu Raye Bradburyho, které bylo již dvakrát filmově zpracováno pod názvem ´451° Fahrenheita´ Ano, i zde se pálí knihy, neb se jedná o pomíjivou literaturu. A pomíjivý lidé se převychovávají. Hlavní postavou je muslimka Nida, která se stává vyšetřovatelkou ve středisku Meghdoot 31 krátce po té, co předá spravedlnosti svého otce kvůli protivládní činnosti. Muslimka je to však krapet odlišná. Ve svém zaměstnání bez problémů sundá šátek a muži podá ruku. Prohlédne si své nové pracoviště a některé vězně a vše je zakončeno příjezdem vězně nového, na kterého putuje nedozírný důraz. Celé dějství se odehrává v noci, což má za následek s pevným dějem a přísně drženou plynulostí onu temnou až vizuálně hororovou atmosféru. Rozjezd je vydařený. ()

horor2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot dbá hlavně na seznámení s hlavní hrdinkou, vztahem mezi ní a otcem, který je proti danému režimu. Otravná a nevěřící kachna v podobě velitelky, pocit nejistoty a převoz teroristy. První díl nažhavil :-) ()

Reklama

Reklama