Reklama

Reklama

Já jsem vrah - Série 1 (2018) (série)


Prostředek k dosažení cíle (S01E01)

(epizoda)
Velká Británie, 2018, 51 min

VOD (1)

Obsahy(1)

James Robertson tvrdí, že po letech strávených na samotce ho vražda nového spoluvězně měla konečně dovést za lepším – k trestu smrti. (Netflix)

Recenze (3)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelý náhľad na trestanca, ktorý sa dostal do väzenia už ako tínedžer a nikdy sa nevrátil naspäť na slobodu. Páčilo sa mi Jamesove vyobrazenie cez prvé video, na ktorom pôsobil ako skutočný šialenec nerešpektujúci akékoľvek pravidlá a jeho následný menší prerod potom, ako ho kontaktoval bratranec s rodinou. Činy Jamesa Robertsona sa nedajú v žiadnom prípade ospravedlniť, ale záverom epizódy sa vynára otázka, čo by z neho bolo za človeka, keby sa narodil do harmonickej rodiny. Ale takých prípadov je, samozrejme, skutočne veľa. ()

Vyrida

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Otevírací epizoda se snaží diváka seznámit s trestem smrti a pokouší se s vybraným příběhem navodit atmosféru toho, že tento nejvyšší trest je něco speciálního. Z mého úhlu pohledu mi přijde spíše James Robertson jako někdo kdo touží hlavně po veřejné pozornosti. Existuje trilión případů kdy si raději vězeň vezme život v cele sám než, aby dlouhá léta čekal na svůj vynesený ortel. Robertson na to neměl nikdy koule a na kameru okatě hraje divadélko jak moc se na svou poslední cestu mezi životem a smrtí těší. Doopravdy je podělaný až za ušima a natáčení toho to pilotu si náramně užil... Zahřeje u srdíčka i fakt, že to všechno na úkor jednoho úchylného prevíta ( Frank Hart ). ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Podrobný vhled do života člověka, který takřka nepoznal nic jiného než zdi vězeňského komplexu. Kvituji zapojení více pohledů na vězně od různých osob, které se s nim dostali do styku během jeho pobytu. Není tady nic inovativního, pouze nepřikrášlený pohled na jeden život. Svou intimností, strukturou a zpracováním vám však nabídne zajímavé téma, které stojí za prozkoumání, i kdyby to byl pouze jeden díl. ()

Reklama

Reklama