Reklama

Reklama

Příběhy středomořského lesa

(seriál)
  • Španělsko Las historias del bosque mediterráneo (více)
Španělsko, 2017, 6x52 min

Obsahy(1)

Středomoří je jednou z biologicky nejrozmanitějších oblastí, kde žije nepřeberné množství živočichů a rostlin. Během života se jejich cesty dramaticky protínají. Každý z nich může vyprávět svůj příběh... Věděli jste, že na naší planetě jsou jenom dvě mírná pásma, ve kterých může proběhnout jarní období? To, co většina z nás bere jako obyčejný běh událostí, je ve skutečnosti velký přírodní zázrak. Jaro je znovuzrozením života v nejkrásnější podobě. Zažijte ho v prostředí překrásných středomořských lesů, které patří k biologicky nejbohatším a nejrozmanitějším oblastem světa. Do hlubokých hvozdů zavítáme i v dalším dílu. Jsou totiž dokonalým domovem pro velké ale poněkud plaché zvíře – divokého kance. Na podzim se příroda okolo nich najednou mění. Kdo se jí nedokáže přizpůsobit, zahyne. Sledujte, co se stane, když dorazí skuteční dravci: vlci. Nenechte si ujít jedinečné příběhy z nitra lesů; příběhy o životě a smrti, o přežití, a dokonce o lásce a nenávisti. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Peripetie v čekání čapího samce přinese kýžené ovoce, ženetka objeví dutý jasanový kmen, který se stane zázemím pro dvě budoucí mláďata, mladý lišák sice kapituluje před starším, ale ten si dlouhého života stejně neužije a jak se zdá, některé ostroretky se dostaly do slepé uličky. Půvabný jarní příběh z jihu Evropy, kdy ráno ještě napadne sníh, ale pozdější paprsky ho promění v žádoucí vláhu. Sýkory, sojky, volavky, potápky či kachny nejsou jediní, kdo se z příchodu jara radují. Malebná příroda je pod povrchem plná bojů o život - přežijí jen ti nejsilnější. Kamera se vyhýbá drastickým scénám zabití, což tentokrát vůbec nevadí. Lov orla musel být pěkný masakr... Velice pěkný pak je díl se ženetkou. Tedy nejprve sledujeme mladého samečka a samičku, ta se ale postupně stává hlavním aktérem. Jak těžké je sehnat potravu a přitom se potravou nestát! Kouzelná šelmička... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem zatím na TV Prima Zoom tři bezvadné díly. Jak říká můj oblíbený pan doktor Sádlo na přednáškách o biologické rozmanitosti Středomoří - v zimě a v létě se tam prakticky nic neděje a vegetace spí. Ale o Velikonocích tam jedeme autobusem z naší zimy, v Pyrenejích si dáme v buse kávu a pár minut si schrupneme a najednou je úplně jiné teplé počasí. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

velice příjemný ,výživný zážitek.Žádný užvaněný  komentátor věčně v záběru.To oceňuji.Spousta záběrů z přírody.Žádný spěch.Jsem si to užila!A nutno dodat že se musí zvlášť ocenit český komentář.Zřetelný, srozumitelný.... ()

Reklama

Reklama