Vůně kyperské kuchyně s Miroslavem Donutilem
Režie:
George AgathonikiadisKamera:
Antonín ChundelaHrají:
Miroslav Donutil, George Agathonikiadis, Miroslav Donutil (vypravěč), Petr Stach (vypravěč), Martin Donutil (vypravěč), Dana Černá (vypravěč), Jana Kroupová (vypravěč)Obsahy(1)
Nejprve se vydáme do zdejší ostrovní metropole – města Nikósie. Známá kuchařka Marilena Joannides, autorka několika knih o vaření, nás srdečně uvítala ve své kuchyni a bohatě pohostila. Začali jsme salátem s glistridou a skončili sladkostí samali. Od paní Georgii jsme se dozvěděli, proč je kyperský med mnohem hustší než jiné evropské medy a co všechno se dá z včelích produktů připravit. Navštívili jsme i místní nikóskou umělkyni Julii Astreu, která se už mnoho let věnuje tkaní. Pracuje se starými tradičními tkalcovskými stavy, ale zdaleka se nesnaží jen o pouhé udržení odvěkých tradic. Ráda experimentuje s novými technikami a materiály, jež míchá s těmi po staletí zažitými. (Česká televize)
(více)Galerie (9)
Photo © Česká televize
Photo © Česká televize
Photo © Česká televize
Photo © Česká televize
Photo © Česká televize
Photo © Česká televize
Photo © Česká televize
Photo © Česká televize
Photo © Česká televize