foto

Martin Donutil

  • nar. 26.5.1991 (27 let)
    Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Martin Donutil se narodil roku 1991 v Praze, Miroslavu a Zuzaně Donutilovým. Má staršího bratra Tomáše, který je prý na rozdíl od Martina technicky zdatný. Po základní škole nastoupil na konzervatoř, protože podle svých slov neměl dobré předpoklady pro gymnázium.

Hrát začal již v šesti letech a to v seriálu Zdivočelá země (1997).  Zahrál si i v pořadu svého otce, 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem. Roku 2016 hrál ve vánoční pohádce Zázračný nos. Momentálně hraje desátníka Zdeňka Cmírala v seriálu Četníci z Luhačovic, kde se objevuje po boku kamaráda z konzervatoře, Roberta Hájka.

Martin žije v Brně, kde jej můžeme vidět v divadle Husa na provázku např. v představeních Balada pro banditu nebo Leoš aneb tvá nejvěrnější. Velmi oblíbené je představení Amadeus, kde hraje mladého Mozarta a jeho otec Miroslav hraje skladatele Salieriho.

Už pár let má přítelkyni a rád hraje počítačové hry.

ryccoly

Herecká filmografie

Filmy

2017 Lásky jedné plavovlásky, plavovlásky jedné lásky (divadelní záznam)
2016 Leoš aneb Tvá nejvěrnější (divadelní záznam)
Zázračný nos (TV film)
2012 Probudím se včera
2011 Lidice
2008 Bekyně mniška (TV film)

TV seriály

2018 Dáma a Král (TV seriál)
Smrt na dlouhých vlnách (S02E04)
2017 Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Dražba (E12)
Udavač (E11)
Bestie (E10)
další epizody (12)
Labyrint (TV seriál)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
další epizody (7)
2016 Doktor Martin (TV seriál)
Porod (S02E15)
2015 Znamení koně (TV seriál)
Dozrál čas (S02E04)
Nový úsvit (S02E03)
Finta (S02E02)
další epizody (4)
2014 Případy 1. oddělení (TV seriál)
Laborant (S01E05)
2012 Setkání s hvězdou (TV seriál)
Dagmar Havlová (E04)
Jana Hlaváčová (E02)
Trapasy (TV seriál)
Nápadník (S05E11)
Hradní pán (S05E04)
Robinson (S05E03)
2010 Cukrárna (TV seriál)
Dort (E11)
Zázraky života (TV seriál)
Nic nekončí (S01E03)
Přešlapy (TV seriál)
Jsem Indiana Jones (S02E03)
2008 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Mendelovi (S05E07)
2007 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Indiánské víno (S04E11)
2005 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Hajzlík (S02E04)
Sám doma IV. (S02E03)
2004 Josef a Ly (TV seriál)
Banh chung (E07)
Vánoce (E06)
Mikuláš (E05)
další epizody (7)
1999 Hotel Herbich (TV seriál)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)

Dokumentární

2013 Tajemství rodu (TV seriál)
2010 Komici na jedničku (TV seriál)

TV pořady

2013 Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2012 Ples na Provázku (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
TOP STAR Extra (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace