Reklama

Reklama

Epizody(63)

Obsahy(1)

Květinová bohyně svoji dceru sice ukryla, ale naivní Ťin-mi srdce táhne za Sü-fengem, synem Nebeského císaře. Proti jejich lásce ale stojí mocné síly. (Netflix)

Recenze (5)

Faramir 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuji na možné spoilery. Nevím, jestli tradiční čínská dramata jsou také stavěna jako řecké tragédie, anebo jestli to je až novodobé použití klasického schématu, ale seriál byl vystavěn tak, že by starořečtí dramatici zajásali. Po krátkém prologu líčícím narození hlavní hrdinky následuje expozice představující další 2 hlavní hrdiny – nevlastní bratry, kteří přestože jsou jako oheň a led, a to v některých chvílích doslova, se navzájem doplňují a nezištně spolupracují. Jeden po druhém se zamilují do hlavní hrdinky, což musí zákonitě vyvolat kolizi, která poté, co v lásce průběžně prohrávající bratr se odmítne stát „pouze“ nejlepším přítelem přeroste v krizi. Původně dobrý a ctnostný člověk se postupně mění ve vypočítavého psychopata, který se přes nejrůznější peripetie ve kterých slaví dílčí vítězství nakonec dopracuje k závěrečné katastrofě. Dva bratři se ocitnou v čele nepřátelských armád a hlavní hrdinka tragicky mezi nimi. Naštěstí, závěrečné dva díly přinášejí katarzi, která nejen citlivějším povahám vžene slzy do očí. Kdyby se všichni zúčastnění a hlavně prohrávající bratr drželi Epiktetových rad: „Nechtěj, co není, a chtěj, co je, a budeš spokojen.“ „Nepřemožitelný můžeš být, nepustíš-li se do žádného zápasu, v němž zvítězit není ve tvé moci.“ „Nežádej, aby se věci děly, jak chceš, ale chtěj, aby se věci děly tak, jak se dějí, a bude ti v životě dobře.“, mohli si ušetřit mnoho bolesti a trápení, ale o čem by pak těch 63 dílů bylo, že? Na závěr přidávám charakteristiku hlavní hrdinky odpovídající již třem xianxia seriálům, které jsem letos zhlédl: V průběhu seriálu se z naivní, prostořeké dívky (jin) s nevelkými schopnostmi stává po několika přerodech (převtěleních) tragickým osudem a ne zcela naplněnou láskou zkoušená dospělá žena (jang). Tento vývoj je vyjádřen změnou líčení od původně minimalistického k výraznému a změnou barvy oblečení od původně bílé a růžové jin na červenou a černou jang. ()

vercinek 

všechny recenze uživatele

První má drama, co má víc jak 30 epizod.. Čehož jsem se bála, ale v podstatě, jsem se ani jeden díl nenudila, ani jedenkrát jsem neměla potřebu přetočit nějakou scénu. Tento seriál má pro mě víceméně vše - 1. Nádhernou scenérii (+ kulisy, kostýmy), 2. krásné obsazení (vizuálně, herecky), 3. Směs všech emocí (od smíchu, radosti, přes soucit a naštvání, až po zlost a smutek), 4. Překrásné OST. 5. Děj se stoupajícím napětím. Celkově jse jedná o opravdu vizuální a pocitový prožitek. 5/5 ()

jarah 

všechny recenze uživatele

Napriek pútavému príbehu, výborným hereckým výkonom (Fénixove vyjadrenie smútku trhalo srdce) a bezchybnej akcii, bolo 60 epizód na mňa "too much". Toto nakoniec rozhodlo, že som si nechala jednu hviezdičku. Možno keby to rozdelili na dve ucelené série, nebolo by to také únavné. Jednako je to jeden z najlepších wuxia fantasy seriálov, aké som doteraz videla. ()

Galerie (442)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama