Reklama

Reklama

Severské lesy

(TV film)
Německo, 2015, 52 min

Režie:

Reinhard Kungel

Obsahy(1)

Vydejte se spolu s tvůrci do severských lesů v Německu. Poznejte historii jejich vzniku a proměny během času. Kdysi byly plné divoké zvěře, dnes jsou však často obětí znečištěného životního prostředí a brutální těžby dřeva... Severské lesy jsou zábavnou cestou do minulosti. Začíná na jaře a končí v zimě. Je to láskyplná pocta lesům chladného severu a přibližuje, jak se z pravěkého pralesa staly kultivovaným porostem. Podívejte se, jak Keltové a Germáni postupně kolonizovali původně temné hvozdy hustě obydlené vlky, medvědy, orly, jeleny a pižmony. Později lesům mnohokrát uškodila degradace životního prostředí a nadměrné využívání zdrojů. Proto vzniklo několik opatření na ochranu jejich divoké krásy. Severské lesy jsou půvabný dřevěný svět. Mění se stejně jako roční období a jsou známé a obdivované po celém světě. Vychutnejte si dechberoucí letecké nebo uhrančivé časosběrné záběry severských lesů v celé kráse. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Dokument, který diváka provede 4 ročními obdobími Severského lesa (nejčastěji v Německu) s doprovodným komentářem, klidnou hudbou a efektními dlouhými záběry lesa, převážně bez zvířectva (cca 50% času). Jedná se informativní ECO dokument, kde je důležitější komentář o tom, jak se vyvíjel les a jak jej používal člověk od pradávna, až do dnešní doby. Filmové záběry tu jsou jen na oko pro doplnění komentáře. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pro mě trochu zklamání, protože jsem čekal více přírody jako takové. Populárně naučný dokument je především o historii evropských lesů a hospodaření člověka v nich, které nebylo po většinu času nejlepší. Samozřejmě záběry krajiny jsou skvělé, chtěl jsem jich ale více. V komentáři chyběla pojmenování řady rostlin a živočichů, které asi zná průměrně vzdělaný člověk, ale všichni diváci jistě ne - podléška, šťavel, pestřenka... Jaro a léto obrazově téměř splývaly, bylo tedy zbytečné film dělit podle období. Vadila mi i jistá nedotaženost scén - záběry na ohlodané kmínky stromů - čekáte tedy následně bobry, leč objeví se koupající se medvíďata. Fauna a hmyz měly celkově velmi málo prostoru. Úplně nejhorší pak byla scénická hudba, která se až na pár výjimek k filmu vůbec nehodila. Přesto hodnotím kladně, jelikož ekologické poselství je nenásilné a mnohé záběry přírody krásné. 3,5* ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama