Reklama

Reklama

Sonchiriya

  • Indie Son Chiraiya (více)

Recenze (3)

rigby 

všechny recenze uživatele

Indickou kinematografii mám rád, ale v tomto případě se opravdu jednalo o slabší dílo. Někoho to možná chytne, ale mě to vůbec neoslovilo. Moc se tam toho neděje, což by ani tak nevadilo, ale nedokáže to ničím zaujmout. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Tento film je drsným pohľadom do nedávnej reality Indického vidieka, kasty, banditi, postavenie žien v spoločnosti. V krátkom časovom úseku a niekoľkých retrospektívach je vyrozprávaný krutý príbeh dvoch žien a bandy rebelov, ktorí možno neboli rebelmi a banditami ani tak z vlastnej vôle ako z prinútenia životnými okolnosťami. Veľmi emotívny a silný príbeh. Veľmi dobrý film. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Ou, tak to byla totální paráda! Tak nízké ohodnocení? Musím se smát a nevěřícně kroutit hlavou. Tento film jsem chtěl vidět od doby, co bylo avizované jeho uvedení. Téma banditů a psanců je určitě zajímavé, ale rozhodně jsem nečekal způsob a kvalitu sdělení, které pozvolna přicházelo a rostlo. Ze začátku jsem si říkal, že se bude jednat o další „žalozpěv“, kde si budou „ti dole“ stále stěžovat na systém a nespravedlnost, když přitom sami vrší zločin za zločinem, ale k mému nadšení jsem se spletl. Nádherně zpracované charakteristiky postav a jejich následný vývoj. Úchvatná a napínavá atmosféra nesoucí zřetelné stopy meditativních poloh. Přemítání o životě a jeho směřování, aneb o smyslu výrazů dharma/karma každého z nás. Že nic není jen černobílé, že následkům svých činů neunikneme, ale můžeme si kdykoliv zvolit novou a hlavně lepší cestu. Dostane se i na téma kast a postavení žen v indické společnosti. Jelikož se jedná o venkov, je všem informovaným jasné, že to nic hezkého nebude. To vše doplňuje krásná hudba na podkresu, která dokáže jednoznačně celý vnitřně silný a emotivní příběh vygradovat k nezapomenutelnému zážitku. Na své si přijdou dozajista i příznivci akčních přestřelek, o které není rozhodně nouze. Kdo viděl snímek Královna banditů, tak určitě v jistém okamžiku zbystří, neboť se s ní hlavní hrdinové setkají a ani poté se municí šetřit nebude. Závěr je naprosto dechberoucí a samotný konec..., třešnička na dortu! Tady vážení nejde jen o přestřelky mezi bandity a policií, zde je přítomno i něco mnohém hlubšího. Zápletka není něčím mimořádná, ale natočené je to skvěle, k čemuž přispěly i herecké výkony všech zúčastněných. Nejdříve jsem chtěl dát za čtyři hvězdy, poté jsem rozmýšlel i o pěti, ale pak už nebylo co řešit a přiděluji plný a zasloužený počet hvězd. Mám moc rád příjemná překvapení a zde jsem jedno zaručeně dostal. ()

Reklama

Reklama