Reklama

Reklama

Ahoj, robote

(festivalový název)
  • Německo Hi, A.I. (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladý Texasan Chuck a japonská starší dáma Sakuraj mají jedno společné – trpí samotou. Chuck si rodinu ještě nezaložil, na Sakuraj nemají děti a vnoučata tolik času. Do života obou nyní proniká nečekaný přírůstek – robot vybavený umělou inteligencí, jenž jim má dělat společnost. Dokonalá žena a věčné dítě se pokusí nahradit prázdná místa. Vzniklé interakce se pohybují na hraně komedie a tísnivosti. Je hledání blízkosti u stále ještě nemotorných programů neetické a zoufalé, nebo jsou hrdinové dokumentu jen o pár sezon napřed? Bude vztah s dokonalou umělou inteligencí stejně hodnotný jako s druhou lidskou bytostí? (Jeden svět)

(více)

Recenze (5)

Harry_ 

všechny recenze uživatele

Viděno v rámci festivalu Jeden svět 2020. Je to dokument (ne hrané), na realizaci strávili 3 roky, protože nemohli sehnat lidi, kteří by chtěli tak citlivou věc, jako je soužití s robotem, veřejně sdílet. Film zachycuje útržky ze života s humanoidními samostatnými roboty. Je vidět, že AI má ještě rezervy, ale ukazuje, jakým směrem se může vydat. Pokud čekáte fakta o vývoji AI, nějaká čísla, teorie, analýzu výhod a nevýhod, ukázky stavu AI v různých oborech, příspěvky vědců, tak na to zapomeňte. Jedná se o natahovaný spíše pocitový film, intimní pohled do dvou "rodin" a řadu útržkovitých ukázek jiných humanoidních robotů v různé fázi vývoje AI. Tak snad příště. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je ten dokument celkem povrchní a nesděluje mnoho nových informací, scény interakcí s roboty jsou ale nesmírně výmluvné a překvapivě emocionální - nabízejí podivnou směs humoru, smutku a tísně. Vlastně jsem si nakonec všiml, že to docela prožívám. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pro mě příjemné sci-fi téma. povídat si s někým na sociálních sítích je ztráta času, ale ztrácet čas jalovou konverzací se strojkem je zhovadilost. ()

showxman 

všechny recenze uživatele

Po stránce řemeslné nevyniká, ale to nebyla intence pro vznik tohoto filmu. Jde především o střípek do skládačky problematiky AI a soužití s touto technologií. Film lze klidně kategorizovat jako "psychologický". A v důležitosti tématu, které nás velmi pomalu začne či začíná prostupovat mu odpustíte i povrchnost. Době poplatný, avšak důležitý film. ()

Psice 

všechny recenze uživatele

Dokument mě celkem zklamal - očekávala jsem, že bude řeč o humanoidech typu Sophia. Snímek je navíc poměrně jednostranně postaven na celkem předvídatelných limitech konkrétní umělé inteligence. To, co je zde prezentováno jako umělá inteligence, je opravdu dosti předpotopní a zkreslující. Jde spíš o hořce komediální dokument, který vypovídá mnohé především o samotných lidech a jejich osamělosti. ()

Reklama

Reklama