Reklama

Reklama

Ahoj, robote

(festivalový název)
  • Německo Hi, A.I. (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladý Texasan Chuck a japonská starší dáma Sakuraj mají jedno společné – trpí samotou. Chuck si rodinu ještě nezaložil, na Sakuraj nemají děti a vnoučata tolik času. Do života obou nyní proniká nečekaný přírůstek – robot vybavený umělou inteligencí, jenž jim má dělat společnost. Dokonalá žena a věčné dítě se pokusí nahradit prázdná místa. Vzniklé interakce se pohybují na hraně komedie a tísnivosti. Je hledání blízkosti u stále ještě nemotorných programů neetické a zoufalé, nebo jsou hrdinové dokumentu jen o pár sezon napřed? Bude vztah s dokonalou umělou inteligencí stejně hodnotný jako s druhou lidskou bytostí? (Jeden svět)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (5)

Harry_ 

všechny recenze uživatele

Viděno v rámci festivalu Jeden svět 2020. Je to dokument (ne hrané), na realizaci strávili 3 roky, protože nemohli sehnat lidi, kteří by chtěli tak citlivou věc, jako je soužití s robotem, veřejně sdílet. Film zachycuje útržky ze života s humanoidními samostatnými roboty. Je vidět, že AI má ještě rezervy, ale ukazuje, jakým směrem se může vydat. Pokud čekáte fakta o vývoji AI, nějaká čísla, teorie, analýzu výhod a nevýhod, ukázky stavu AI v různých oborech, příspěvky vědců, tak na to zapomeňte. Jedná se o natahovaný spíše pocitový film, intimní pohled do dvou "rodin" a řadu útržkovitých ukázek jiných humanoidních robotů v různé fázi vývoje AI. Tak snad příště. ()

showxman 

všechny recenze uživatele

Po stránce řemeslné nevyniká, ale to nebyla intence pro vznik tohoto filmu. Jde především o střípek do skládačky problematiky AI a soužití s touto technologií. Film lze klidně kategorizovat jako "psychologický". A v důležitosti tématu, které nás velmi pomalu začne či začíná prostupovat mu odpustíte i povrchnost. Době poplatný, avšak důležitý film. ()

Reklama

Psice 

všechny recenze uživatele

Dokument mě celkem zklamal - očekávala jsem, že bude řeč o humanoidech typu Sophia. Snímek je navíc poměrně jednostranně postaven na celkem předvídatelných limitech konkrétní umělé inteligence. To, co je zde prezentováno jako umělá inteligence, je opravdu dosti předpotopní a zkreslující. Jde spíš o hořce komediální dokument, který vypovídá mnohé především o samotných lidech a jejich osamělosti. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pro mě příjemné sci-fi téma. povídat si s někým na sociálních sítích je ztráta času, ale ztrácet čas jalovou konverzací se strojkem je zhovadilost. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je ten dokument celkem povrchní a nesděluje mnoho nových informací, scény interakcí s roboty jsou ale nesmírně výmluvné a překvapivě emocionální - nabízejí podivnou směs humoru, smutku a tísně. Vlastně jsem si nakonec všiml, že to docela prožívám. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama