Reklama

Reklama

Aftermath

Krátkometrážní / Horor
Španělsko, 1994, 30 min

Obsahy(1)

Aftermath, druhý film Nachoa Cerdá, nás zavádí do prostředí márnice a seznamuje nás především s osobou jednoho z patologů. Zpočátku nám ukazuje docela věrohodně popis jeho práce, když však muž zůstane v márnici sám, máme možnost pozorovat jinou stránku jeho života. I když je film vcelku odporný, nedá se mu upřít jisté kouzlo a citlivý pohled na smrt. Tento snímek dokonce vyhrál v roce 1997 cenu za nejlepší krátkometrážní film na jednom z Asijských festivalů. (TheRaven)

(více)

Recenze (87)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi už jsem opravdu trochu necitelný, ale samotný hnus filmu na mě nezapůsobil. Vlastně ani sama ta myšlenka. Jsem přesvědčen, že Nacho Cerdà poukázal na něco, co se děje, neříkám, že normálně, ale děje se to. A přesto v tomhle světě celkem normálně žijeme a budeme žít dál. Je to docela smutné, ale ono se s tím stejně nebude nic dělat, že? Takže ano, je dobré na to upozornit a tohle je rozhodně cesta, která je v konečném výsledku velmi profesionální a nutí aspoň trochu k zamyšlení. Takže u mě dobré. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Jeden veselý patolog si dal rande s jednou moc milou slečnou. Na tom by ještě nebylo nic zvláštního, ovšem rande si dali na pitevně. Pořád to není dost zvláštní? Tak dobře, ona slečna byla mrtvá... Autopsy je kraťas, který si nebere servítky. Pokud nechcete vědět, jak vypadá práce na pitevně - nedívejte se na to. Pokud nechcete vidět patologa znásilňujícího mrtvolu - nedívejte se na to. Pro nás "úchyláky", co mají žaludek z oceli, je to ovšem lahůdka. Mozartovo Reqiuem hrající na začátku dobře naladí na zbytek. A sotva si trochu zvyknete na pitevní prostředí, přijde pořádný hardcore zakončený takovou roztomilou scénou s krmením pejska. Zkrátka, nic pro slabé povahy to není a smlsne si na tom jen okrajové publikum. ()

Reklama

Klay 

všechny recenze uživatele

Nechutné jenom chvílema. Častěji jsem se pousmíval nad gumovostí těch pitvanejch figurín. Téma samozřejmě maximálně zvrácené, ale když Aftermath rezignuje na příběh i pořádnou pointu, mohl být ještě o dost brutálnější a líp zpracovaný. Takhle v člověku nechá mnohem slabší dojem, než bych u podobné úchylnosti čekal. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tento krátký film jsem měl možnost vidět v rámci režiserovi minikolekce věnované různým pohledům na téma smrti. Rozhodně není pro slabší povahy. Vlastě regulerní pitvu v přímem přenosu ustojí málokdo. Co povyšuje tento výtvor vysoko nad tuny obyčejných nechuťáren povalující se všude okolo? Jednak zajímavě vykreslená psychologie postavy pitvajícího patologa a také opravdu podařená morbidní pointa. A věřte mi že Cerdá umí i jinak a akceptovatelněji širším masam diváků. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Takovej normální život v márnici. Podle komentářů jsem teda čekal něco mnohem horšího. Uvidíte „jenom“ pitvu těla, jeden mozeček a plno řezání. Každopádně to vypadá hodně dobře a hlavně reálně. Tím si snímek získá každého. Zvuky jsou taky krásně propracovaný. Samé křupání a trhání, to se musí pochválit. Trochu větší škoda je druhá polovina snímku. Tam už se kromě jedné věci nic neděje a patnáct minut se defacto koukáte jen na mrtvolu. I když ta jedna věc je výborně psycho zahraná. Musím tomu dát plný počet. Věřím, že vidět to v kině musí být o dost větší zážitek. Je to práce jako každá jiná. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Film vyšiel na DVD 23. augusta 2005 v súbore, ktorý zahŕňal The Awakening z roku 1991 a Genesis z roku 1998. Mnoho predajcov ale odmietlo toto DVD naskladniť. (Arsenal83)
  • Film bol zakázaný v Rakúsku a na Novom Zélande. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama