Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naléhavá prosba od Jade, s níž je kdysi pojilo vášnivé pouto, svede dva Evropany - Alex a Bernarda – k nečekanému setkání v rezervaci Navajo Nation v Arizonské poušti. Jadeina předčasně vyspělá, bezstarostná desetiletá dcera Frida je seznámí s drsnou realitou jejich světa. Pohled obou mužů na život, lásku a dokonce i smrt se jednou provždy změní. (Cinemax)

(více)

Recenze (3)

APLSMLS 

všechny recenze uživatele

Asi jsem to dokoukal jen pro můj apetit ohledně americké prérie, tamních zapadákovů a tématiky současných natives žijících na okraji společnosti. Co se hlavních postav týče, nijak jsem si neoblíbil žádnou - indiánská Amy Winehouse mi vadila, zrovna jako ten choleričtější z dvou pánů. A co čert nechtěl, ve finále se role otáčí a on vychází z příběhu nejspíš jako ten, kdo nakonec zachraňuje situaci ohledně malé holčičky, protože ten sympatičtější z nich se nakonec tak trochu rozloží. Říkám nejspíš, protože otevřený závěr vás nechá tápat, jak to celé vlastně dopadne - to mi normálně u filmů nevadí, a dokonce to umí být výtečně použité, ale tady mi to nefungovalo, byla to jen další osina v zadku rozvleklé stopáže, která spíš nudí nebo dráždí, než že by byla zajímavá. Pár stop duchařiny a symboliky, kterou jsem buď já nepochopil, nebo filmaři dostatečně nedokreslili. Plus dávám za vedlejší postavy, které bohužel nedostanou moc prostorů - medicinman asi nejsympatičtější týpek, a setkání s Navaji v zapadlém arizonském trailer houseu mělo pěkně napjatou atmosféru ("Jak se ti líbí na Marsu?"). Pak už se mi líbily jen nějaké pouštní záběry, ta malá holka nebyla uplně nezdařilá, ale celý to neutáhne za ty další. Co dodat? Snad jen možná první Swiss film, co jsem kdy viděl... Hmm. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pane jo, co tohle bylo za hovadinu. Švýcar točí o dvou Evropanech kdesi v Americe uprostřed jedné indiánské rezervace. Kamera nic zajímavého kromě zbědovaných indiánů neukáže a tak o nich začínám opravdu pochybovat. Američan točí, co se mu zlíbí, ale když už podobné vyhoření jednoho tamního národa představí i Švýcar, tak to už je něco. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama