Reklama

Reklama

Morte è di moda, La

  • USA Fashion Crimes (neoficiální název)
všechny plakáty

Recenze (3)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pozdní italský "spaghetti" thriller zřetelně inspirovaný filmem "Sotto il vestito niente", film nabízí stejné nastavení (svět módy a luxusu), původní myšlenku (+ hlavní role) jsou v něm i nějaké parapsychologické prvky, avšak bez reprodukce napětí a morbidní fascinace, tak jako u prvého a jinak celkem úspěšného Vanzianiho žlutého thrilleru. Navíc tady to označení "svět módy" je tak trochu i rozvádějící označení, nebo jen jakási výmluva, protože toho ve filmu z této branže k vidění skutečně moc není, když do-toho nepočítáme občas nějaké to vyloženě kratičké focení modelek. Atmosféra nic moc, jen v posledních cca 10. minutách překvapivě trochu více houstne, tady se mi film opět začal docela líbit, stejně tak jako krátce v úvodu (scéna s řidičem kamionu), 80s typický hudba nebo ozvučení bylo dobré, vraždy byly snadno rozpoznatelné, vraha také patrně už ke konci filmu budete znát, protagonisté jsou přijatelní, ale jinak naprosto průměrní, vybočuje pouze Anthony Franciosa a pohledný Miles O'Keefe, jinak najde se tu i pár bezejmenných hezkých dívek jak bylo a je u italských filmů z tohoto soudku zvykem. Film se odehrává povětšinou v ateliérech. Gaburro (spíše komediální režisér) natočil určitě lepší filmy. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Tohle giallo našlo inspiraci zřejmě ve Fulciho vynikajícím giallu Zvuky Temna. Film jsem si stáhnul kvůli Franciosovi a ten ho také snad jako jediný drží nad propastí. Zbytek ansámblu jsou amatéři. Bohužel film trpí i technickými nedostatky jako mizerné ozvučení a dále pak hrozivým pozdním osmdesátkovým stylem. Příběh dobrý, ale režie slabá. To už Delirium od Bavy je lepší. ()

koval45 

všechny recenze uživatele

Je holt znát, že režisér Gaburro kromě tady toho žlutého kousku je známý spíše svými komediemi. Odlehčující linka s komisařem - nadšeným rybářem mi totiž přišla z celého filmu zvládnutá nejlépe, to ostatní zase tak přesvědčivé nebylo. Na to jak je to pěkně a zručně natočené, tak ten film prostě nabídne strašně málo. Když už zasadili děj do prostředí modelingu tak se to dalo využít víc a lépe, hudba slabá a na giallo celkově málo atmosférické. Ale líbila se mi hlavní herečka a pozdně osmdesátkový styl mě bavil. ()

Reklama

Reklama